1. Önleme :En iyi tedavi önlemedir. Sağlıklı diş etlerini korumak için düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımı da dahil olmak üzere iyi ağız hijyeni uygulayın. Şiddetli diş fırçalama veya sigara içme gibi diş eti çekilmesine neden olabilecek alışkanlıklardan kaçının.
2. Ölçeklendirme ve kök düzleme :Diş eti çekilmesi erken aşamadaysa diş hekiminiz veya diş hijyenistiniz diş taşı temizliği ve kök düzeltme işlemi yapabilir. Bu derin temizlik, dişlerdeki ve diş eti çizgisinin altındaki plak ve tartar oluşumunu ortadan kaldırarak diş etlerinin iyileşmesine ve dişlere yeniden tutunmasına olanak tanır.
3. Diş eti aşısı :Daha ciddi diş eti çekilmesi vakalarında diş eti grefti önerilebilir. Bu prosedür, ağzın başka bir bölgesinden, genellikle ağzın çatısından doku almayı ve açıkta kalan kök yüzeylerini kapatmak ve diş eti çizgisini onarmak için etkilenen bölgeye aşılanmasını içerir.
4. Emaye matris türevleri :Bunlar diş minesinde doğal olarak bulunan ve doku yenilenmesini uyarabilen proteinlerdir. Etkilenen bölgeye emaye matrisi türevlerinin uygulanması, yeni diş eti dokusunun büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabilir.
5. Yönlendirilmiş doku rejenerasyonu (GTR) :GTR, yeni doku büyümesi için alan yaratmak amacıyla diş eti dokusu ile diş kökü arasına biyouyumlu bir membran yerleştirilmesini içerir. Bu teknik sıklıkla diş eti grefti veya emaye matris türevleriyle birlikte kullanılır.
Diş eti çekilmesinin boyutuna ve şiddetine göre uygun tedaviyi belirlemek için bir diş hekimine danışmanız önemlidir. Erken müdahale ve uygun diş bakımı, daha fazla hasarın önlenmesine ve sağlıklı diş etlerinin korunmasına yardımcı olabilir.