|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | diş Beyazlatma
Sağlığı ve Hastalıkları

Diş hekimi yüzünden ağzınız kalıcı olarak uyuşuk kalabilir mi?

Diş prosedürlerinden dolayı ağız çevresinde kalıcı uyuşukluk nadir görülen bir durumdur. Bununla birlikte, özellikle lokal anestezi içeren bir diş prosedürünü takiben geçici uyuşukluk normaldir. Uyuşma süresi kullanılan anestezik türüne ve bireysel faktörlere bağlı olarak değişir.

Lokal anestezi sinir sinyallerini geçici olarak bloke ederek belirli bir bölgede his kaybına yol açar. Anestezi etkisi geçince uyuşukluk genellikle birkaç saat içinde azalır. Bazen yarım güne kadar sürebilmektedir.

Ancak nadir durumlarda sinir hasarına bağlı olarak uzun süreli veya kalıcı uyuşukluk meydana gelebilir. Bu durum, hassas sinirlerin yakınına enjeksiyon yapılmasını gerektiren kanal tedavileri veya yirmilik dişlerin çıkarılması gibi bazı diş prosedürlerinde daha sık görülür. Sinir hasarı, işlem sırasında doğrudan yaralanma, iltihaplanma veya skar dokusu oluşumundan kaynaklanabilir.

Kalıcı uyuşukluk riskini artıran faktörler şunlardır:

İleri yaş:Yaşlı bireylerde sinir yapısı ve fonksiyonunda yaşa bağlı değişiklikler nedeniyle sinir hasarı riski daha yüksektir.

Altta yatan sağlık koşulları:Diyabet, multipl skleroz ve otoimmün hastalıklar gibi bazı tıbbi durumlar sinir hasarı riskini artırabilir.

Sigara içmek:Sigara içmek kan dolaşımını ve sinirler de dahil olmak üzere dokulara oksijen sağlanmasını bozarak onları hasara karşı daha duyarlı hale getirir.

Diş ameliyatından sonra birkaç gün veya hafta boyunca devam eden uyuşukluk yaşarsanız, derhal diş hekiminize başvurmanız çok önemlidir. Durumunuzu değerlendirebilir, uyuşukluğun nedenini belirleyebilir ve uygun tedavi seçeneklerini önerebilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır