Sivilce :Akne, ciltteki yağ bezlerinin aşırı aktif hale gelmesi ve çok fazla sebum üretmesi sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Bu siyah noktaların, beyaz noktaların ve sivilcelerin oluşumuna yol açabilir. Akne her yaştan insanı etkileyebilir, ancak en çok gençler ve genç yetişkinlerde görülür.
Egzama :Egzama, cildin kurumasına, kaşınmasına ve iltihaplanmasına neden olan bir grup cilt rahatsızlığıdır. Atopik egzama en sık görülen egzama türüdür ve sıklıkla alerjilerle ilişkilidir. Egzama her yaştan insanı etkileyebilir ancak en çok çocuklarda görülür.
Sedef hastalığı :Sedef hastalığı, kırmızı, pullu cilt lekelerinin oluşmasına neden olan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Plak sedef hastalığı, sedef hastalığının en yaygın türüdür ve kaşlar da dahil olmak üzere vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Sedef hastalığı sıklıkla artrit gibi diğer otoimmün durumlarla ilişkilidir.
Seboreik dermatit :Seboreik dermatit, kafa derisini ve yüzün kaşlar gibi yağlı bölgelerini etkileyen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Seboreik dermatit, kırmızı, pullu ve pul pul deri ile karakterizedir. Genellikle kepek ve diğer cilt rahatsızlıklarıyla ilişkilidir.
Kontakt dermatit :Kontakt dermatit, cilt bir alerjen veya tahriş edici maddeyle temas ettiğinde ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Kontakt dermatite neden olabilecek yaygın alerjenler ve tahriş edici maddeler arasında kozmetikler, sabunlar, deterjanlar ve mücevherler bulunur. Kontakt dermatit her yaştan insanı etkileyebilir.
Kaşlarınızın arasında lekeler oluşuyorsa tanı ve tedavi planı için bir dermatoloğa başvurmanız önemlidir. Kaş arası lekelerin tedavisi altta yatan nedene bağlı olacaktır.