1. Hemoroid:Hemoroid rektum veya anüste bulunan damarların şişmesi ve genişlemesidir. Bazen bağırsak hareketi sırasında veya tahriş nedeniyle kanayabilir. Bunlar mevcutsa kolostomi torbasının içeriğine kan karışmasına neden olabilirler.
2. Anal Fissür:Anal fissür, anüs derisindeki yırtık veya çatlaktır. Hemoroide benzer şekilde, bağırsak hareketleri sırasında kanayarak kolostomi torbasında kan oluşmasına neden olabilir.
3. Divertikülit:Divertikülit, kolonda küçük keselerin veya divertiküllerin gelişmesiyle oluşan bir durumdur. Bu divertiküllerden herhangi biri iltihaplanır veya enfekte olursa kanayabilir ve kolostomi torbasında kan oluşmasına neden olabilir.
4. Rektal Sarkma:Rektumun bir kısmının anüs dışına çıkması durumunda rektal sarkma meydana gelir. Bu durum kanamaya neden olabilir ve kolostomi torbasında kan oluşmasına neden olabilir.
5. Kolit:Kolit, kolonun iltihaplanması için kullanılan genel bir terimdir. Ülseratif kolit veya Crohn hastalığı gibi farklı kolit türleri kolondan kanamaya neden olarak kolostomi torbasında kan oluşmasına neden olabilir.
6. Altta Gelen Bağırsak Sorunları:Polipler, tümörler veya bazı enfeksiyonlar gibi altta yatan diğer bağırsak sorunları da kanamaya neden olabilir. Bu koşullar genellikle daha fazla tıbbi araştırma gerektirir.
Kolostomi torbanızda doğrudan stomadan gelmiyor gibi görünen kan fark ederseniz derhal sağlık uzmanınıza başvurmanız çok önemlidir.
Sağlık uzmanı kanamanın kaynağını değerlendirebilir, altta yatan tıbbi durumları dışlayabilir ve kişisel durumunuza göre uygun tedavi veya yönetim önerileri sağlayabilir.