1. Ameliyat Öncesi Hazırlık :Ameliyattan önce hastanın ameliyata uygun olduğundan emin olmak için çeşitli test ve değerlendirmeler yapılır. Bu kan testlerini, görüntüleme çalışmalarını ve fizik muayeneyi içerebilir.
2. Anestezi :Hastaya genel anestezi uygulanarak işlem sırasında bilincin tamamen kapanması ve ağrının geçmesi sağlanır.
3. Kesi :Cerrah, kalbe erişmek için genellikle göğsün ortası boyunca bir kesi yapar.
4. Kan Damarlarının Hazırlanması :Cerrah, bypass edilmesi gereken hastalıklı arterleri tespit eder ve bunları greftleme için hazırlar.
5. Aşılama :Cerrah daha sonra genellikle hastanın bacağından veya kolundan sağlıklı bir kan damarı alır ve bunu tıkalı veya daralmış koroner arterlerin etrafında bir bypass oluşturmak için kullanır.
6. Tamamlamayı Atla :Cerrah, aşılanan kan damarını vücudun ana atardamarı olan aorta ve tıkalı bölümün ötesindeki koroner artere bağlar.
7. Kapanış :Bypass greftleri yerleştirildikten sonra cerrah göğüs kesisini dikişlerle veya cerrahi zımbalarla dikkatlice kapatır.
8. Kurtarma :Hasta yakın takip ve iyileşme amacıyla yoğun bakım ünitesine (YBÜ) alınır. Birkaç gün yoğun bakımda kalacaklar ve daha sonra iyileşme ve gözlem için normal bir hastane odasına nakledilecekler.
Ameliyat öncesi hazırlık ve iyileşme hariç toplam ameliyat süresi, özel koşullara bağlı olarak 2 ila 4 saat veya daha uzun sürebilir. Ameliyat öncesi değerlendirmeler, ameliyat ve iyileşme de dahil olmak üzere hastanede kalış süresinin tamamı genellikle yaklaşık 5 ila 7 gün sürer. Ancak her vakanın benzersiz olduğunu ve gereken gerçek sürenin bireysel hasta faktörlerine göre değişebileceğini unutmamak önemlidir.