|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | ameliyatlar İşlemleri | beyin Cerrahisi
Sağlığı ve Hastalıkları

Fetal kafatası ile yetişkin kafatası arasındaki farklar nelerdir?

1. Boyut: Fetal kafatası yetişkin kafatasından çok daha küçüktür. Ortalama fetal kafatasının çapı yaklaşık 10 cm'dir (4 inç), ortalama yetişkin kafatasının çapı ise yaklaşık 17 cm'dir (7 inç).

2. Şekil: Fetal kafatası daha yuvarlaktır ve yetişkin kafatasına göre daha büyük bir kafatasına (beyin kasası) sahiptir. Yetişkin kafatası daha uzundur ve daha küçük bir kafatasına sahiptir.

3. Fontaneller: Fetal kafatası, kafatasının kemiklerinin henüz kaynaşmadığı yumuşak noktalar olan fontanellere sahiptir. Bu fontaneller beyin geliştikçe kafatasının da büyümesini ve genişlemesini sağlar. Fontaneller çocuk büyüdükçe, genellikle 2 yaşına gelindiğinde kapanır.

4. Dikişler: Fetal kafatasının kemikleri, bir miktar harekete izin veren lifli eklemler olan dikişlerle birleştirilir. Çocuk büyüdükçe dikişler yavaş yavaş kemikleşir (kemiğe dönüşür).

5. Dişler: Fetal kafatasının dişleri yoktur. İlk dişler yaklaşık 6 aylıkken çıkmaya (çıkmaya) başlar.

6. Kas eklentileri: Fetal kafatasındaki kas bağlantıları yetişkin kafatasındakilere göre daha az gelişmiştir. Bunun nedeni fetüste baş ve boyun kaslarının tam olarak gelişmemiş olmasıdır.

7. Foramina: Fetal kafatası, sinirlerin ve kan damarlarının geçişi için daha büyük foramenler (açıklıklar) içerir. Çocuk büyüdükçe bu foramenler giderek küçülür.

8. Ağırlık: Fetal kafatası toplam vücut ağırlığının yaklaşık %10'unu oluştururken, yetişkin kafatası toplam vücut ağırlığının yaklaşık %5'ini oluşturur.

Bunlar fetal kafatası ile yetişkin kafatası arasındaki temel farklardan sadece birkaçıdır. Fetüs büyüyüp geliştikçe kafatası, doğum sonrası yaşamın taleplerine uyum sağlamasına olanak tanıyan bir dizi değişikliğe uğrar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır