|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | alternatif Tıp | kulak Mum
Sağlığı ve Hastalıkları

Enfeksiyon olmadan şişkin kulak zarına ne sebep olur?

Enfeksiyon olmadan şişmiş bir kulak zarının birkaç olası nedeni vardır:

1. Östaki borusu disfonksiyonu (ETD):Östaki borusu, orta kulağı burnun arka kısmına ve boğaza bağlayan küçük bir kanaldır. Östaki borusu düzgün çalışmadığında orta kulakta basınç oluşmasına neden olabilir ve bu da kulak zarının şişmesine yol açabilir. ETD'ye alerji, soğuk algınlığı, grip ve sigara gibi çeşitli faktörler neden olabilir.

2. Efüzyonlu otitis media (OME):OME, herhangi bir enfeksiyon olmaksızın orta kulakta sıvı birikmesi durumudur. OME, kulak zarının şişmesinin yanı sıra işitme kaybı ve ağrıya da neden olabilir. OME çocuklarda en yaygın olanıdır ancak yetişkinlerde de ortaya çıkabilir.

3. Delikli kulak zarı:Delikli kulak zarı, kulak zarında bulunan bir deliktir. Delikli kulak zarı travma, enfeksiyon ve basınç değişiklikleri gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Delikli bir kulak zarı, kulak zarının şişmesinin yanı sıra işitme kaybı ve ağrıya da neden olabilir.

4. Meniere hastalığı:Meniere hastalığı, kulak zarının şişmesi, işitme kaybı, kulak çınlaması ve baş dönmesi gibi çeşitli semptomlara neden olabilen bir iç kulak bozukluğudur. Meniere hastalığının genetik ve çevresel faktörlerin birleşiminden kaynaklandığı düşünülmektedir.

5. Akustik nöroma:Akustik nöroma, kulağı beyne bağlayan sinir üzerinde büyüyen, kanserli olmayan bir tümördür. Akustik nöromalar, şişkin kulak zarları, işitme kaybı, kulak çınlaması ve denge sorunları gibi çeşitli semptomlara neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır