- Yerleşme kanaması :Bazı durumlarda döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi sonucu hamilelikte lekelenme veya kanama meydana gelebilir. Bu genellikle adetinizin geciktiği dönemde meydana gelen hafif lekelenme veya kanamadır.
- Plasentanın ayrılması :Bu, plasentanın rahimden ayrıldığı potansiyel olarak ciddi bir durumdur. Semptomlar koyu kahverengi veya kırmızı kanama, karın ağrısı ve sırt ağrısını içerebilir.
- Erken doğum :Adet benzeri kramplarla birlikte lekelenme veya kanama, özellikle hamileliğin 37. haftasından önce meydana gelirse, erken doğumun işareti olabilir.
- Servikal ektropiyon :Normalde rahim ağzının içini kaplayan hücrelerin dış yüzeye doğru uzandığı bir durum. Bu hücreler daha sonra sürtünme nedeniyle tahriş olabilir ve özellikle cinsel ilişki veya pelvik muayene sonrasında lekelenme veya kanamaya neden olabilir.
- Enfeksiyon :Bakteriyel vajinoz veya maya enfeksiyonları gibi enfeksiyonlar lekelenme veya vajinal akıntıya neden olabilir.
Hamilelik sırasında herhangi bir lekelenme veya kanama yaşıyorsanız, sebebini belirlemek için değerlendirme için sağlık uzmanınıza başvurmanız önemlidir. Sağlık uzmanınız size uygun tavsiye ve tedaviyi sağlayabilir.