1. Solucanlarla Mücadele İhtiyacını Belirleyin:
- Yavru kediler 2 haftalıktan 8 haftalık olana kadar her 2 haftada bir solucanlardan arındırılmalıdır.
- Yetişkin kedilerin 4-6 ayda bir veya veteriner hekiminizin önerdiği şekilde solucanlardan arındırılması gerekir.
- Kedinizin dışkısında herhangi bir solucan belirtisi fark ederseniz veya kediniz enfekte hayvanlara veya toprağa doğrudan maruz kalmışsa solucanların yok edilmesi de gerekli olabilir.
2. Doğru Kurt Gidericiyi Seçin:
- Ağızdan alınan ilaçlar, topikal tedaviler ve enjekte edilebilir ilaçlar da dahil olmak üzere çeşitli kurt giderici türleri mevcuttur.
- Yavru kedileriniz veya kedileriniz için yaşlarına, kilolarına, sağlık durumlarına ve tedavi edilecek solucan türlerine göre en uygun kurtçuk gidericiyi belirlemek için veterinerinize danışın.
3. İlacı Hazırlayın:
- Kurt öldürücüyü hazırlamak için veterinerin talimatlarını izleyin. Bu, doğru dozajın ölçülmesini ve ilacın yiyecekle karıştırılmasını veya doğrudan uygulanmasını içerebilir.
- Yavru kedilerinize veya kedilerinize vermeden önce ürün etiketini dikkatlice okuyup anladığınızdan emin olun.
4. Dewormer'ı yönetin:
- Ağızdan alınan ilaçlar için, uygulamayı kolaylaştırmak amacıyla bunları yavru kedinizin veya kedinizin sevdiği az miktarda yaş mamayla karıştırabilirsiniz.
- Yavru kediyi veya kediyi nazikçe tutun ve ağzını açın, ardından bir şırınga veya hap tabancası kullanarak ilacı belirtildiği şekilde uygulayın.
- Topikal tedaviler için ürün etiketinde yer alan uygulama talimatlarını izleyin.
5. Takip:
- Yavru kedi ve kedilerin kurtçuk giderme işleminin veteriner hekiminizin tavsiye ettiği aralıklarla tekrarlanması gerekebilir.
- Yavru kedinizin veya kedinizin dışkısında herhangi bir solucan belirtisi olup olmadığını kontrol edin ve herhangi bir değişiklik veya kalıcı sorun gözlemlerseniz veterinerinize danışın.
6. Çevreyi Temizleyin:
- Yavru kedinizin veya kedinizin, yatağı, çöp kutusu ve çevresi de dahil olmak üzere yaşam ortamını iyice temizleyin ve dezenfekte edin.
- Bu, parazitlerin yeniden enfeksiyonunu önlemeye yardımcı olur ve parazitlerin genel hijyenini ve refahını sağlar.
7. Düzenli Veteriner Kontrolleri:
- Yavru kedilerinizin veya kedilerinizin sağlıklı kalmasını ve solucanlardan ve diğer parazitlerden arınmış olmasını sağlamak için veterinerinizle düzenli önleyici kontroller planlayın.
Unutmayın, solucanlarla mücadele, sorumlu evcil hayvan sahipliğinin çok önemli bir parçasıdır ve yavru kedilerinizin ve kedilerinizin genel sağlığına ve refahına katkıda bulunur. Yavru kedilerinizi veya kedilerinizi solucanlardan arındırma konusunda kişiselleştirilmiş tavsiyeler için daima kalifiye bir veterinere danışın.