Köpeklerde kilo alımının en yaygın nedeni budur. Köpeğinizi çok fazla mamayla beslerseniz ya da mamanın kalorisi çok yüksekse kilo alacaktır. Köpeğinizin ne kadar mamaya ihtiyacı olduğunu belirlemek için veterinerinize danışmalısınız. Köpeğinizi besleyecek ideal yiyecek miktarını belirlemek için köpeğinizin yaşını, cinsini, aktivite düzeyini ve vücut kondisyon puanını dikkate alacaklardır.
2. Egzersiz eksikliği
Sağlıklı bir kiloyu korumak için egzersiz şarttır. Köpeğiniz yeterince egzersiz yapmıyorsa kilo almaya başlayacaktır. Köpeğiniz için her gün en az 30 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapmayı hedefleyin. Bu, yürümeyi, koşmayı, yüzmeyi veya getir-getir oynamayı içerebilir.
3. Yaş
Köpekler yaşlandıkça metabolizmaları yavaşlar ve daha az aktif olurlar. Bu durum, besin alımları uygun şekilde azaltılmazsa kilo alımına neden olabilir. Köpeğinizin diyetini yaşlandıkça nasıl ayarlayacağınız konusunda veterinerinizle konuşun.
4. Genetik
Bazı köpek ırkları diğerlerine göre kilo almaya daha yatkındır. Örneğin, Labrador Retriever'lar, Golden Retriever'lar ve Beagle'ların hepsinin yemek motivasyonlu oldukları ve obeziteye eğilimli oldukları biliniyor. Eğer köpeğiniz bu cinslerden biriyse beslenmesine ve egzersizine özellikle dikkat etmeniz gerekecektir.
5. Tıbbi durumlar
Bazı tıbbi durumlar da köpeklerde kilo alımına neden olabilir. Bunlar Cushing hastalığı, hipotiroidizm ve diyabeti içerir. Köpeğiniz kilo alıyorsa ve bunun nedeninden emin değilseniz, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için veterinerinizi görmeniz önemlidir.
6. Stres
Stres ayrıca köpeklerde kilo alımına da neden olabilir. Köpekler stresli olduklarında iştahı artırabilen ve kilo almaya yol açabilen kortizol adı verilen bir hormon salgılarlar. Köpeğinizin stresli olabileceğini düşünüyorsanız, rahatlamasına yardımcı olmak için ona yaşayabileceği güvenli ve rahat bir yer sağlamak, ona bol miktarda ilgi ve egzersiz vermek ve strese neden olabilecek durumlardan kaçınmak gibi yapabileceğiniz birkaç şey vardır. strese girerler.