1. Anal çatlaklar: Bunlar anüs çevresindeki deride bulunan küçük yırtıklardır. Bunlara kabızlık, ishal veya bağırsak hareketleri sırasında zorlanma neden olabilir. Anal fissürler ağrılı olabilir ve kanayarak kabuk oluşumuna neden olabilir.
2. Hemoroid: Hemoroid anüs veya rektumdaki damarların şişmesidir. Kaşıntıya, ağrıya ve kanamaya neden olabilirler. Hemoroit patladığında arkasında kabuk bırakabilir.
3. Cilt enfeksiyonları: Popo çatlağındaki derinin bakteriyel veya mantar enfeksiyonları iltihaplanma, kızarıklık ve kabuk oluşumuna neden olabilir.
4. Travma: Popo çatlağında ciltte kesik veya sıyrık gibi yaralanmalar da kabuk oluşumuna neden olabilir.
5. Sedef hastalığı: Sedef hastalığı, kırmızı, pullu cilt lekelerine neden olan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Popo çatlağı da dahil olmak üzere vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir.
6. Liken skleroz: Liken skleroz, ciltte beyaz, pullu lekelere neden olan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle kadınlarda vulvayı, erkeklerde ise penisi etkiler ancak popo çatlağında da ortaya çıkabilir.
7. Seboreik keratoz: Seboreik keratoz ciltte genellikle kahverengi veya siyah renkte olan kanserli olmayan büyümelerdir. Popo çatlağı da dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde oluşabilirler.
Popo çatlağınızda kabuklanma varsa ve sebebini bilmiyorsanız tanı ve tedavi için bir doktora veya dermatoloğa başvurmanız önemlidir. Kabuğun altında yatan nedeni belirleyebilir ve en iyi tedavi yöntemini önerebilirler.