* Kötü diş hijyeni. Dişlerinizi ve diş etlerinizi düzenli olarak fırçalamazsanız bakteriler birikerek ağız kokusuna neden olabilir. Bu bakteri aynı zamanda ağız çevresindeki cildi tahriş eden ve kötü kokuya neden olan toksinler de üretebilir.
* Diş eti hastalığı. Diş eti hastalığı, dişlerinizi destekleyen dokulara ve kemiklere zarar verebilecek ciddi bir enfeksiyondur. Ayrıca ağız kokusuna ve diş eti kanamasına da neden olabilir.
* Sinüzit. Sinüzit, alnınızın ve elmacık kemiklerinizin arkasında bulunan sinüslerin iltihaplanmasıdır. Burun akıntısı, tıkanıklık ve yüz ağrısı gibi çeşitli semptomlara neden olabilir. Sinüzit ayrıca ağız kokusuna da neden olabilir çünkü sinüslerden akan mukus bakterilerle enfekte olabilir.
* Ağız kuruluğu. Ağız kuruluğu, tükürük bezlerinin yeterli tükürük üretmediği bir durumdur. Tükürük, ağzınızı temiz ve bakterilerden uzak tutmanıza yardımcı olur; dolayısıyla ağız kuruluğu, ağız kokusu geliştirme riskinizi artırabilir.
* Sigara içmek. Sigara içmek ağzınızdaki ve boğazınızdaki hücrelere zarar vererek ağız kokusuna neden olabilir. Ayrıca iyileşme sürecini yavaşlatabilir ve vücudunuzun ağız kokusuna neden olabilecek enfeksiyonlarla savaşmasını zorlaştırabilir.
Üst dudağınızın kokusundan endişeleniyorsanız, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için bir doktora veya dişçiye başvurmanız önemlidir. Ayrıca ağız hijyeninizi iyileştirmenin ve ağız kokusunu azaltmanın bazı yollarını da önerebilirler.