İşitme cihazları
İşitme cihazları sesi yükseltmeye ve duymayı kolaylaştırmaya yardımcı olabilir, bu da kulak çınlamasının etkisini azaltabilir.
Çınlamayı yeniden eğitme terapisi (TRT)
TRT, beyni kulak çınlamasını görmezden gelme konusunda eğitmeye yardımcı olan bir tür ses terapisidir. Tinnitus sesine benzer düşük seviyeli bir sesin dinlenmesini içerir. Zamanla beyin, kulak çınlaması sesini filtrelemeyi öğrenir ve bu da onu daha az fark edilir hale getirir.
Bilişsel davranışçı terapi (BDT)
BDT, insanların kulak çınlaması hakkındaki düşüncelerini ve duygularını yönetmelerine yardımcı olan bir terapi türüdür. Kaygı ve depresyonun azaltılmasına ve başa çıkma becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olabilir.
Cihazları maskeleme
Maskeleme cihazları, kulak çınlaması sesini gizlemeye yardımcı olabilecek düşük seviyeli ses yayan küçük cihazlardır. Beyaz gürültü üreteçleri, doğa sesleri ve müzik çalarlar da dahil olmak üzere çok sayıda farklı türde maskeleme cihazı mevcuttur.
İlaçlar
Antidepresanlar ve anti-anksiyete ilaçları gibi bazı ilaçlar kulak çınlaması semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Yaşam tarzı değişiklikleri
Kulak çınlamasının etkisini azaltmaya yardımcı olabilecek bir dizi yaşam tarzı değişikliği vardır:
* Stresi azaltmak
* Düzenli egzersiz yapmak
*Sağlıklı beslenmek
*Kafein ve alkolden uzak durmak
*Sigarayı bırakmak
Yaşa bağlı kulak çınlaması yaşıyorsanız hangi tedavi seçeneklerinin sizin için uygun olduğunu görüşmek üzere doktorunuzla konuşun.