|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Toddlers Sağlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Çocuğum Neden Ateşsiz Kusuyor?

Kusma veya kusma olarak da bilinen kusma, çocuklarda sık görülen bir semptomdur. Çoğu zaman buna ateş de eşlik etse de, durum her zaman böyle değildir. Çocuklarda ateş olmadan kusmanın birkaç olası nedeni vardır:

1. Gastrointestinal Enfeksiyonlar :Gastroenterit (genellikle "mide gribi" olarak bilinir) gibi mide ve bağırsakların viral veya bakteriyel enfeksiyonları kusmaya neden olabilir. Bu enfeksiyonlar, enfekte bir kişiyle veya kontamine yiyecek veya suyla temas yoluyla yayılabilir.

2. Gıda Zehirlenmesi :Kirlenmiş yiyecek veya içeceklerin tüketilmesi gıda zehirlenmesine yol açarak kusma, ishal ve mide kramplarına neden olabilir.

3. Hareket Hastalığı :Çocuklar araba, uçak veya tekneyle seyahat ederken kusmaya neden olabilecek hareket hastalığına daha yatkındır.

4. Alerjiler :Gıda alerjileri veya intoleransları, kusmayla sonuçlanabilecek bir bağışıklık tepkisine neden olabilir.

5. Asit Reflü :Çocuklarda mide içeriğinin yemek borusuna kaçarak kusmaya neden olduğu asit reflü sorunu yaşanabilir.

6. Kaygı veya Stres :Duygusal sıkıntı, kaygı veya stres bazı çocuklarda kusmayı tetikleyebilir.

7. İlaçlar :Antibiyotikler, kemoterapi ilaçları ve ağrı kesiciler gibi bazı ilaçlar yan etki olarak kusmaya neden olabilir.

8. İnvajinasyon :Bu, bağırsağın bir kısmının bitişik bir kısma kayarak tıkanmaya neden olduğu bir durumdur. Çocuklarda şiddetli karın ağrısı ve kusmaya neden olabilir.

9. Pilor Stenozu :Mide ile ince bağırsak arasındaki açıklığın daralması sonucu bebeklerde kusma ve beslenme zorluğuna neden olan bir durumdur.

10. Döngüsel Kusma Sendromu :Bu, tanımlanabilir bir neden olmaksızın tekrarlayan yoğun kusma atakları ile karakterize edilen nadir bir durumdur.

11. Kafa Yaralanması veya Beyin sarsıntısı :Kafaya alınan bir darbe, beyin sarsıntısı veya başka bir kafa yaralanmasının belirtisi olarak kusmaya neden olabilir.

12. Apandisit :Kalın bağırsağa bağlı küçük bir organ olan apendiksin iltihaplanması kusmaya ve karın ağrısına neden olabilir.

Çocuğunuz kusuyorsa ve ateşi yoksa durumlarını yakından takip etmeniz önemlidir. İshal, karın ağrısı, baş ağrısı veya uyuşukluk gibi diğer semptomları izleyin. Küçük yudumlar halinde su veya elektrolit solüsyonu sunarak onları nemli tutun.

Kusmanın devam etmesi veya başka endişe verici semptomların ortaya çıkması durumunda bir doktora danışmanız tavsiye edilir. Doktor çocuğunuzun durumunu değerlendirebilir, kusmanın nedenini belirleyebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]