|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

İnsanlar nasıl hamile kalıyor?

Hamilelik, bir spermin bir yumurtayı döllemesiyle ortaya çıkar. Süreç kadının yumurtalıklarından birinden yumurtanın salınmasıyla başlar. Bu genellikle yumurtlama sırasında ayda bir kez olur. Yumurta fallop tüpünden uterusa doğru ilerler.

Bir erkek seks sırasında kadının vajinasına boşalırsa, sperm rahim ağzından geçerek fallop tüpüne doğru ilerleyecektir. Eğer bir sperm yumurtayı döllerse, döllenmiş yumurta (artık embriyo olarak adlandırılmaktadır) fallop tüpünden aşağıya doğru ilerlemeye devam edecek ve sonunda kendisini rahim duvarına yerleştirecektir. Buna implantasyon denir.

Daha sonra embriyo büyüyecek ve gelişerek fetüse dönüşecektir. Fetüs, plasenta ve göbek kordonu yoluyla anneden oksijen ve besin alacaktır. Fetüs ayrıca plasenta yoluyla anneye geri aktarılacak olan atık ürünleri de üretecektir.

Fetüs yaklaşık 40 hafta boyunca rahimde büyümeye ve gelişmeye devam edecektir. Bu sürenin sonunda anne bir bebek dünyaya getirir.

İşte hamilelik süreciyle ilgili bazı ek ayrıntılar:

* Döllenme: Yumurta, sperm çekirdeği yumurtanın çekirdeğine girdiğinde sperm tarafından döllenir. Bu genellikle fallop tüpünde olur.

* İmplantasyon: Döllenmiş yumurta, döllenmeden yaklaşık 6-12 gün sonra rahim duvarına yerleşir.

* Embriyonik gelişim: Embriyo yaklaşık 8 hafta içinde fetüse dönüşür.

* Fetal gelişim: Fetüs yaklaşık 32 hafta boyunca rahimde büyümeye ve gelişmeye devam eder.

* Doğum: Anne, genellikle 40 hafta civarında olan hamileliğin sonunda bir bebek dünyaya getirir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır