|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

Hamileyken organlarınız nereye hareket eder?

Hamilelik sırasında organlarınız büyüyen rahminize yer açmak için yer değiştirir ve hareket eder. İşte bazı temel değişiklikler:

1. Rahim: Normalde küçük bir yumruk büyüklüğünde olan rahim, gelişmekte olan fetüse uyum sağlamak için büyür. Yukarıya doğru genişleyerek diyaframa ve karındaki diğer organlara doğru baskı yapar.

2. Mesane: Mesane uterusun hemen önünde bulunur. Rahim büyüdükçe mesaneye baskı yapar ve bu da sık idrara çıkmaya neden olabilir.

3. Böbrekler: Böbrekler omurganın her iki yanında, belin hemen üzerinde bulunur. Rahim büyüdükçe böbrekleri yukarı ve dışarı doğru itebilir. Bu bazen sırt ağrısına yol açabilir.

4. Mide: Mide rahmin hemen üzerinde yer alır. Rahim büyüdükçe mideyi yukarı doğru itebilir ve mide yanmasına neden olabilir.

5. Bağırsaklar: Bağırsaklar rahmin her iki yanında bulunur. Rahim büyüdükçe bağırsaklara baskı uygulayarak kabızlığa neden olabilir.

6. Karaciğer: Karaciğer, karnın sağ tarafında, göğüs kafesinin hemen altında yer alır. Rahim büyüdükçe karaciğeri yukarı ve dışarı doğru itebilir. Bu bazen sağ omuzda veya sırtta ağrıya neden olabilir.

7. Kalp: Kalp göğsün ortasında yer alır. Rahim büyüdükçe kalbi yukarı ve sola doğru itebilir. Bu bazen nefes darlığına veya çarpıntıya neden olabilir.

Bunlar hamilelik sırasında organlarınızda meydana gelen ana değişikliklerden sadece birkaçıdır. Vücudunuz büyüyen fetüse uyum sağladıkça sırt ağrısı, mide yanması, kabızlık ve sık idrara çıkma gibi çeşitli belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Hamilelik sırasında organlarınızın nasıl hareket ettiği konusunda endişeleriniz varsa mutlaka doktorunuzla konuşun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır