|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

Evde yapılan testte negatif ve lekelenme görüldüğünde hamile olup olmadığınızı nasıl anlarsınız?

Hamilelik sırasında lekelenme

Hamilelik sırasında lekelenme, özellikle ilk trimesterde yaygındır. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklanabilir:

* Yerleşme kanaması:Döllenmiş yumurtanın rahim iç zarına yerleşmesi sonucu meydana gelir. Yumurtlamadan 6 gün sonra gerçekleşebilir ve genellikle sadece birkaç gün sürer.

* Hormon düzeylerinde değişiklikler:Hamilelik sırasında progesteron düzeylerinin yükselmesi rahim ağzının yumuşamasına ve rahim içindeki kan damarlarının daha da genişlemesine neden olabilir, bu da lekelenmeye yol açabilir.

* Seks:Cinsel ilişki rahim ağzında küçük travmalara neden olabilir ve bu da lekelenmeye neden olabilir.

* Diğer tıbbi durumlar:Düşük, dış gebelik ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar gibi bazı tıbbi durumlar da lekelenmeye neden olabilir.

Negatif gebelik testi

Negatif bir hamilelik testi, idrarınızda veya kanınızda hamilelik hormonunun (hCG) tespit edilmediği anlamına gelir. Ancak aşağıdaki durumlarda yanlış negatif gebelik testi sonucu almanız mümkündür:

* Testi çok erken yapın:Hamileliğin erken döneminde hCG seviyeleri kademeli olarak yükselir, bu nedenle doğru bir sonuç almak için adet gecikmenizin ardından birkaç gün, hatta haftalar beklemeniz gerekebilir.

* Son kullanma tarihi geçmiş veya hatalı gebelik testi kullanın:Kullandığınız gebelik testinin son kullanma tarihinin geçmediğinden ve talimatları dikkatle uyguladığınızdan emin olun.

* Testi yapmadan önce çok fazla sıvı için:İdrarınızı sulandırmak hCG seviyelerini tespit etmeyi zorlaştırabilir.

Hastalık görüyorsanız ve hamilelik testiniz negatifse, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için doktorunuza başvurmanız önemlidir.

Erken hamileliğin bazı belirti ve semptomları: .

Aşağıdakileri içerebilecek semptomların yanı sıra lekelenmeyle karşılaşırsanız, kendinizi muhtemelen hamile olarak düşünmelisiniz ve tıbbi yardım almalısınız:

* Bulantı ve kusma

* Tükenmişlik

* Meme hassasiyeti

* Sık idrara çıkma

* Kabızlık

* Yiyecek istekleri veya isteksizlikleri

* Ruh hali değişimleri

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]