Amerika Birleşik Devletleri
Amerika Birleşik Devletleri'nde Yüksek Mahkeme, Roe v. Wade (1973) davasında kadınların, genellikle hamileliğin 24. haftası olan yaşayabilirlik noktasına kadar anayasal bir kürtaj hakkına sahip olduğuna karar verdi. Bununla birlikte, bir kadının kürtaja erişim hakkına "aşırı bir yük" getirmediği sürece, bireysel eyaletlerin, yaşayabilirlik sonrasında kendi kısıtlamalarını belirlemelerine izin veriliyor. Sonuç olarak, bazı eyaletler belirli bir haftadan sonra kürtajı kısıtlayan veya yasaklayan yasalar çıkarmış, bazı eyaletler ise sınırı 20 hafta, 24 hafta veya 28 hafta olarak belirlemiştir. Ancak bu kısıtlamalara mahkemede itiraz edilmiş ve bunların anayasaya uygunluğu sıklıkla tartışılmıştır.
Kanada
Kanada'da kürtaj hamileliğin tamamı boyunca yasaldır. Ancak 20. gebelik haftasından sonra kürtajın Kanada Kadın Doğum Uzmanları ve Jinekologlar Birliği (CAOG) tarafından akredite edilmiş bir hastane veya klinikte yapılması gerekir.
Birleşik Krallık
Birleşik Krallık'ta kürtaj 24. gebelik haftasına kadar yasaldır. Ancak hamileliğin devamının, hamile kadının hayatı veya fiziksel veya zihinsel sağlığı açısından ciddi bir risk oluşturacağı veya fetüsün ciddi bir fiziksel veya zihinsel anormalliğe maruz kalma riskinin önemli olduğu durumlar için istisnalar vardır.
Diğer Ülkeler
16 haftadan sonra kürtajla ilgili yasalar ülkeden ülkeye önemli ölçüde farklılık göstermektedir. Çin gibi bazı ülkelerde kürtaj genel olarak hamilelik boyunca yasalken, Polonya gibi bazı ülkelerde ise belirli koşullar dışında oldukça kısıtlanmış veya yasa dışıdır. Hamileliğin 16. haftasından sonra kürtajın yasallığını ve erişilebilirliğini belirlerken, söz konusu yargı bölgesinin özel yasa ve düzenlemelerine başvurmak her zaman önemlidir.