|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

Eğer bebek sahibi oluyorsanız ve hamilelik aşısı olursanız bu bebeğe ne yapacaktır?

Hamilelik aşısının çeşitli türleri vardır ve bebek üzerindeki etkileri, spesifik aşıya bağlı olarak değişebilir. Bazı yaygın hamilelik çekimleri şunları içerir:

1. Tetanoz, Difteri ve Boğmaca (Tdap) aşısı:Bu aşının hamilelik sırasında anneyi ve bebeği bu ciddi enfeksiyonlardan korumak için yapılması önerilir. Bebek için bilinen herhangi bir risk oluşturmaz.

2. Hepatit B aşısı:Bu aşı, hepatit B'ye yakalanma riski taşıyan hamile kadınlara önerilir. Bebek için güvenlidir ve bilinen herhangi bir yan etkiye neden olmaz.

3. Rho(D) immün globulin (RhIg):Bu, annenin bağışıklık sistemi Rh pozitif bebeğinin kırmızı kan hücrelerine saldırdığında ortaya çıkabilecek bir durum olan Rh duyarlılığını önlemek için Rh negatif hamile kadınlara verilir. RhIg hem anne hem de bebek için güvenlidir.

4. Varisella (su çiçeği) aşısı:Bu aşı hamilelik sırasında rutin olarak önerilmemektedir ancak daha önce aşılanmamış ve su çiçeğine maruz kalma riski taşıyan hamile kadınlara yapılabilir. Genellikle bebek için güvenli kabul edilir ancak nadiren döküntü veya ateş gibi yan etkilere neden olabilir.

5. COVİD-19 aşısı:Hamile kadınlara kendilerini ve bebeklerini COVİD-19'un ağır etkilerinden korumak amacıyla KOVİD-19 aşıları önerilmektedir. Kapsamlı olarak araştırılmış ve hamilelik sırasında güvenli ve etkili oldukları bulunmuştur.

Bireysel durumunuza ve tıbbi geçmişinize göre hangi hamilelik aşılarının önerildiğini belirlemek için bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır