|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

Üniversiteye gitmek istiyorsun ama hamile misin?

Hamileyken veya ebeveynlik yaparken üniversiteye gitmek zorlayıcı olabilir ama aynı zamanda ödüllendirici olabilir. Göz önünde bulundurulması gereken bazı adımlar şunlardır:

1. Durumunuzu Değerlendirin

Hamileyken veya ebeveynlik yaparken üniversiteye devam etmenin mümkün olup olmadığını belirlemek için mevcut koşullarınızı, destek sistemlerinizi ve kaynaklarınızı değerlendirin. Bireysel koşullarınıza göre bilinçli bir karar vermeniz önemlidir.

2. Doğru Koleji Araştırın ve Seçin

Hamile ve ebeveynlik yapan öğrenciler için kaynak ve destek hizmetleri sunan kolejleri veya üniversiteleri arayın. Buna kampüs içi çocuk bakım tesisleri, esnek ders programları ve ailelere hizmet veren öğrenci organizasyonları dahildir.

3. Finansal Seçenekleri Keşfedin

Federal ve eyalet hibeleri, krediler ve burslar dahil olmak üzere mali yardıma başvurun. Birçok kurum bakmakla yükümlü olduğu öğrencilere ek destek sunmaktadır. Ayrıca işvereninizin herhangi bir eğitim yardımı sağlayıp sağlamadığını kontrol edin.

4. Hamileliğinizi veya Ebeveynlik Yolculuğunuzu Planlayın

Uygun doğum öncesi bakım aldığınızdan ve bir doğum planına sahip olduğunuzdan emin olmak için sağlık uzmanınızla yakın işbirliği içinde çalışın. Hamilelik sırasında ve doğum sonrasında programınızda gerekli değişiklikleri görüşmek üzere akademik kurumunuzla koordinasyon sağlayın.

5. Zamanınızı Akıllıca Yönetin

Hem akademik hem de aile sorumluluklarınızı karşılayan bir çalışma ve kişisel bakım programı oluşturun. Görevleri önceliklendirin ve düzenli ve doğru yolda kalmak için zaman yönetimi tekniklerini kullanın.

6. Destek Arayın ve Ağ Oluşturun

Kampüs organizasyonları veya çevrimiçi topluluklar aracılığıyla diğer hamile veya ebeveynlik yapan öğrencilerle bağlantı kurun. Bu destek ağı değerli duygusal, pratik ve akademik destek sağlayabilir.

7. Profesörlerinizle İletişim Kurun

Durumunuz hakkında profesörlerinizle proaktif olarak iletişim kurun. Tıbbi randevular için esnek son tarihler veya mazeretli devamsızlıklar gibi kolaylıklar sağlayabilirler.

8. Gerektiğinde Mola Verin

Fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarınızın farkına varın. Kendinizi bunalmış hissettiğinizde ara verin ve kişisel bakımınıza öncelik verin. Destek ağınızdan destek almaktan veya gerekirse profesyonel danışmanlık almaktan çekinmeyin.

9. Kampüs İçi Kaynakları Keşfedin

Birçok kolej danışmanlık hizmetleri, özel ders ve çocuk bakımı olanakları gibi kaynaklar sunar. Akademik yolculuğunuzu geliştirmek için bu kaynaklardan yararlanın.

10. Olumlu ve Kendinden Emin Kalın

Hamileyken veya ebeveynlik yaparken üniversite eğitimi almak övgüye değer ve başarılabilir bir şeydir. Kendinize ve yeteneklerinize inanın ve birçok kadının bu yolda başarıyla ilerlediğini unutmayın.

Her durumun benzersiz olduğunu ve sizin ve aileniz için en iyi kararları vermenin önemli olduğunu unutmayın. Zorluklarla karşılaşırsanız veya ek rehberliğe ihtiyacınız olursa üniversitenizin öğrenci hizmetleri departmanına, akademik danışmanlarına veya destek gruplarına ulaşmaktan çekinmeyin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır