|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | pediatri
Sağlığı ve Hastalıkları

Doktorlar reşit olmasalar bile ebeveynlere tıbbi bilgi vermek zorunda mıdır?

Bu, yargı yetkisine ve davanın özel koşullarına bağlıdır. Genel olarak doktorların, hasta reşit olmasa bile hasta gizliliğini korumaları gerekir. Ancak bu kuralın bazı istisnaları vardır; örneğin ebeveynlerin bilgi edinme konusunda yasal hakkı olması veya doktorun bilginin çocuğun sağlığını veya güvenliğini korumak için gerekli olduğuna inanması gibi.

Doktorların tıbbi bilgileri ebeveynlere ne zaman açıklamaları gerekebileceğine dair bazı örnekler:

* Çocuğun yasal velayeti ebeveynlerin elindeyse. Çoğu yargı bölgesinde ebeveynlerin, çocuklarının tıbbi kayıtlarına erişme konusunda yasal hakları vardır. Bu hak bazı durumlarda, örneğin çocuğun özgürlüğüne kavuştuğu veya doktorun bu bilginin çocuğun yararına olmadığına inandığı durumlarda sınırlanabilir.

* Doktorun bu bilginin çocuğun sağlığını veya güvenliğini korumak için gerekli olduğuna inanması durumunda. Doktorların şüpheli çocuk istismarı veya ihmali vakalarını yetkililere bildirmeleri gerekmektedir. Ayrıca, bilginin çocuğu zarardan korumak için gerekli olduğuna inanıyorlarsa tıbbi bilgileri ebeveynlere vermeleri de gerekebilir.

Bazı durumlarda doktorların tıbbi bilgileri ebeveynlere vermeden önce mahkeme kararı alması gerekebilir. Bu genellikle çocuğun özgürleştirildiği veya ebeveynlerin yasal velayete sahip olmadığı durumlarda geçerlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır