Örneğin bazı yargı bölgelerinde tıbbi kayıtlara erişim hakkı hastayla veya onun yasal olarak yetkili temsilcisiyle sınırlıdır. Bu durumlarda dul kadının, ölen eşinin kayıtlarına erişebilmek için mahkeme kararı veya başka bir yasal belge alması gerekebilir. Ek olarak, bazı tıbbi sağlayıcıların, dullar da dahil olmak üzere üçüncü tarafların tıbbi kayıtlara erişimini kısıtlayan politika veya prosedürleri olabilir.
Dulsanız ve ölen eşinizin tıbbi kayıtlarına erişmekte zorluk yaşıyorsanız hukuki yardım almanız önemlidir. Bir avukat, yasa kapsamındaki haklarınızı ve seçeneklerinizi anlamanıza yardımcı olabilir ve ihtiyacınız olan kayıtları edinmenize yardımcı olabilir.
Vefat eden eşinizin tıbbi kayıtlarını almak için atabileceğiniz bazı adımlar şunlardır:
1. Tıbbi sağlayıcıyla iletişime geçin. İlk adım, eşinize bakım sağlayan tıbbi sağlayıcıyla iletişime geçmektir. Fatura beyanları ve sigorta bilgileri de dahil olmak üzere tıbbi kayıtlarının bir kopyasını isteyebilirsiniz.
2. Kimliğinizi ve yetkinizi gösteren kanıt sağlayın. Muhtemelen ehliyet veya pasaport gibi kimliğinizi kanıtlayan bir kanıtın yanı sıra, evlilik cüzdanı veya ölüm belgesi gibi eşinizle olan ilişkinizi gösteren bir kanıt da sunmanız gerekecektir. Ayrıca tıbbi sağlayıcının kayıtları size vermesine izin veren bir yetkilendirme formu imzalamanız da gerekebilir.
3. Geçerli tüm ücretleri ödeyin. Tıbbi kayıtların alınmasıyla ilgili bir ücret olabilir. Kayıtları talep etmeden önce ücreti mutlaka sorunuz.
4. Kayıtların yayınlanmasını bekleyin. Tıbbi sağlayıcının kayıtları size vermesi biraz zaman alabilir. Kayıtları makul bir süre içinde almazsanız sabırlı olun ve sağlayıcıyla iletişime geçin.
Vefat eden eşinizin tıbbi kayıtlarına ulaşmakta zorluk yaşıyorsanız hukuki yardım alabilirsiniz. Bir avukat, haklarınızı anlamanıza ve ihtiyacınız olan kayıtları edinmenize yardımcı olabilir.