|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | bebekler Sağlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Alkol annenin midesinden fetüsün beynine nasıl geçer?

Hamile bir kadın alkol aldığında, alkol kan dolaşımına karışır ve daha sonra plasenta yoluyla fetüse geçer. Fetüsün karaciğeri tam olarak gelişmemiştir ve alkolü bir yetişkinin karaciğeri kadar iyi işleyemez. Bu, alkolün fetüsün kanında birikebileceği ve gelişmekte olan beyne zarar verebileceği anlamına gelir.

Alkol ayrıca plasentayı geçip fetüsün amniyotik sıvısına da girebilir. Fetüs amniyotik sıvının bir kısmını yutar ve bu da fetüsün alkole maruz kalmasına neden olabilir.

Alkolün gelişmekte olan fetüs üzerinde aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir takım olumsuz etkileri olabilir:

* Fetal alkol sendromu (FAS):FAS, bir kadının hamilelik sırasında alkol alması durumunda ortaya çıkabilen bir dizi doğum kusurudur. FAS, zihinsel gerilik, büyüme sorunları ve yüz anormallikleri gibi bir dizi soruna neden olabilir.

* Alkolle ilişkili nörogelişimsel bozukluk (ARND):ARND, doğumdan önce alkole maruz kalan ancak FAS'ı olmayan çocuklarda oluşabilecek bir dizi sorunu tanımlamak için kullanılan bir terimdir. ARND öğrenme, hafıza, dikkat ve davranışla ilgili sorunlara neden olabilir.

* Düşük:Alkol düşük yapma riskini artırabilir.

* Ölü doğum:Alkol ölü doğum riskini artırabilir.

* Erken doğum:Alkol erken doğum riskini artırabilir.

Bu nedenlerden dolayı hamile kadınların alkolden uzak durması önemlidir. Az miktarda alkol bile gelişmekte olan fetüs üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır