1. Anneden Bulaşma: Doğum sırasında annenin vajinasında veya idrar yolunda enfeksiyon varsa veya gram negatif çubuk bakterileri (Escherichia coli veya Klebsiella pneumoniae gibi) taşıyıcısıysa, doğum sırasında bakterilerin bebeğe geçme riski vardır. işlem.
2. Hastane Kaynaklı Enfeksiyon: Erken doğan veya düşük doğum ağırlığına sahip olan ve hastane ortamında yoğun bakıma ihtiyaç duyan bebekler, hastane kaynaklı enfeksiyonlara karşı daha savunmasızdır. Gram-negatif bakterilere kontamine tıbbi ekipman, sağlık hizmeti sağlayıcılarının elleri veya hastane ortamı yoluyla maruz kalabilirler.
3. İdrar Yolu Enfeksiyonları: E. coli gibi gram negatif çubuklar bebeklerde idrar yolu enfeksiyonlarına (İYE) neden olabilir. Tedavi edilmezse veya yetersiz tedavi edilirse enfeksiyon kan dolaşımına yayılarak gram negatif çubuk bakteriyemisine yol açabilir.
4. Gastrointestinal Enfeksiyonlar: Bazı gram-negatif bakteriler bebeklerde ishal veya enterokolit gibi gastrointestinal enfeksiyonlara da neden olabilir. Bu enfeksiyonların şiddetli vakaları bakterilerin kan dolaşımına girmesine ve bakteriyemiye neden olmasına neden olabilir.
5. Zatürre: Gram-negatif bakteriler bebeklerde akciğer enfeksiyonu olan zatürreye neden olabilir. Enfeksiyon şiddetli ise gram negatif çubuk bakteriyemisine yol açabilir.
6. İntravasküler Cihazlar: Tıbbi tedaviler için merkezi venöz kateterlere veya diğer damar içi cihazlara ihtiyaç duyan bebeklerde, gram-negatif bakterilerin neden olduğu kan dolaşımı enfeksiyonlarına yakalanma riski yüksektir.
7. Bağışıklık Yetmezliği Durumu: Prematüre doğanlar veya belirli tıbbi rahatsızlıklarla doğanlar gibi bağışıklık sistemi zayıf olan bebekler, gram negatif çubuk bakteriyemisi de dahil olmak üzere enfeksiyonlara daha duyarlıdır.
Tüm gram negatif çubukların zararlı olmadığını unutmamak önemlidir. Bazıları insan vücudunun normal sakinleridir (kommensal floranın bir kısmı) ve kan dolaşımına girmedikçe veya çok büyük bir enfeksiyon olmadığı sürece genellikle hastalığa neden olmazlar.