1. Ev her iki ebeveyninizin adına kalır :Bu en basit seçenektir ve annenizin mülkiyet veya tapuda herhangi bir büyük değişiklik olmadan evde yaşamaya devam etmesine olanak tanır. Ancak bu düzenlemenin uzun vadede işe yarayıp yaramayacağını düşünmek önemlidir çünkü anneniz sonunda evi satmak veya farklı bir yere taşınmak zorunda kalabilir.
2. Baban evin mülkiyetini annenize devretti :Eğer babanız zihinsel olarak yeterliyse evin mülkiyetini annenize devreden bir senet imzalayabilir. Bu, annenize mülkün tam mülkiyetini verecek ve onu ipotek ödemeleri, emlak vergileri ve bakım gibi ilgili tüm harcamalardan sorumlu kılacaktır.
3. Ebeveyniniz, hayatta kalma hakkıyla birlikte ortak bir kiracılık oluşturuyorsa :Anne ve babanın her ikisinin de evin ortak mülkiyetinde olduğu, biri öldüğünde diğerinin evin tek sahibi olduğu bir mülkiyet düzenlemesidir. Bu, babanız ölürse annenizin evin sahibi olmasını sağlar.
4. Ebeveynleriniz bir yaşam alanı yaratıyor :Bu, babanızın yaşamı boyunca evin mülkiyetini elinde tuttuğu, ancak annenizin ölümünden sonra burada yaşama hakkına sahip olduğu bir tür mülkiyet düzenlemesidir. Anneniz evde kalmak istiyor ama evin mülkiyetinin sorumluluğunu üstlenmek istemiyorsa bu iyi bir seçenek olabilir.
5. Ev satıldı :Anne-babanızın, babanızın huzurevindeki bakımının masraflarını karşılamak için fon yaratması gerekiyorsa, evi satmaya karar verebilirler. Eğer aileniz artık eve ihtiyaç duymuyorsa ve makul bir fiyata satılabiliyorsa bu iyi bir seçenektir.
Hangi seçeneğin onların durumuna en uygun olduğunu belirlemek için seçenekleri ailenizle ve onların mali danışmanlarıyla tartışmanız önemlidir.