| | Sağlığı ve Hastalıkları | sağlık Endüstrisi | Genel Sağlık Endüstrisi |

Sağlığı ve Hastalıkları

1950'lerin Tıp Keşifler

2015/5/23
Birçok tıbbi keşifler DNA'nınçift sarmal yapısını ifşa sonra1950'li yıllarda yapılmıştır . DNAanlayışon yıl içinde birçok antibiyotikkeşif gördüm neden virüslerinreplikasyonu daha iyi kavramak için açtı . Araştırmacılar , diğer ilerlemeler ve böylece bugün doktor ameliyat yoluyla daha fazla hayat kurtarabilir onlara geliştirilmiş . On Bazı buluşlar , ancak , şans ya da tamamen şans oldu . Polio Aşısı

1952 yılında , Dr Jonas Salkölü çocuk felci Vaccine.He maymun böbrek hücre kültüründe başlangıçtaaşı büyüdü ve formaldehid ile inaktive geliştirdi. Bu çocuk felci virüsleri üç tür içeriyordu . 1954 yılındaklinik testlerin sonuçları felcivakalarında dramatik bir azalma gösterdi ve 1955 yılındaAmerika Birleşik Devletleri hükümeti dağıtım izni . 1987 yılında aşı daha güçlü bir versiyonu , tanıtıldı insan hücre kültürü üzerinde büyütülebilmektedir . Yeni aşı , aynı zamandaorijinal aşının daha fazla antijenik bir içeriğe sahiptir .
Kalp Pili

Paul Zoll onun kalp pili ile kalp bloğu ve asistoli hastaların resüsitasyon devrim . 1950'dekalp pili üzerinde çalışmaya başladı ve 1952 yılındailk paperabout o yayınladı. ZOLL kalp pili yaklaşık 150 volt maksimum söndürüldü . Sağ vegöğsün sol tarafında ve bir iletken elektrot jöle ile temas , bir kauçuk kayış ile yerde tutulan - çapı metal diskler 1 - inç - O iki elektrot yerleştirilir . Ilk kalp pili ile uyarılması acı ve sedasyon gereklidir . Doktorlar bir anahtar tarafından elle başlatmak ve durdurmak olabilir . 1.953 Dr John Heysham Gibbon Jr ' ın kalp -akciğer In
Kalp - Akciğer Makinesi

makine ilk-of- kendi türünde intercardiac cerrahi kullanıma girdi . Bu süreç 45 dakika ve toplam 26 dakika boyunca makinede bağlıhasta için hastanın cihaza bağlıdır . Bu Gibbon " Model II " kalp - akciğer makinesi oldu . Doktorlar iki hastadaaynı yılmakine kullanılır . Her ikisi de öldü . Mayo Clinic 1954 yılında bir yeniden teslim . Cerrahlar 1956 yılında ameliyatları yüzlerce " Model III " kullanılmış ve yüzde 20 , 1955 yılında yüzde 50 intercardiac cerrahiölüm oranı düştü , ardından yüzde 10 , 1957 yılında .
< Br >
Koroner Anjiyografi

Dr Mason Sones yanlışlıkla okalbin tanısal görüntüler üretimindekoroner arterlerde kontrast boya kullanın ki 1958 yılında keşfedildi . Daha sonra yüksek kaliteli görüntüler üreten bir yöntem mükemmel . Sones mümkünilk kez doğru bir bypass ameliyatı ve , daha sonra , koroner anjiyoplasti gibi girişimlerekapıyı açtı koroner hastalığı teşhis etmek için yaptı.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com