Sahibi adına tescil edilir ve sahibinin adı veren şirketin kayıtlarına işlenir. Bu, hamiline senetlere kıyasla kayıtlı senetlerin mülkiyetinin devredilmesini kolaylaştırır.
Kayıtlı faturaların temel özellikleri şunlardır:
1. Sabit Faiz Oranı: Kayıtlı senetlerin, senet düzenlendiğinde belirlenen sabit bir faiz oranı vardır. Faiz oranı senet ömrü boyunca sabit kalır.
2. Vade Tarihi: Kayıtlı senetlerin belirli bir vade tarihi vardır; bu, senetin vadesinin dolacağı ve anapara tutarının hamiline geri ödeneceği tarihtir.
3. Kredi itibarı: Kayıtlı senetler, ihraç eden şirketin tam inancı ve kredisi ile desteklendiğinden nispeten güvenli yatırımlar olarak kabul edilir. Ancak ihraç eden şirketin kredi itibarı, yatırımın riskliliğinin belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
4. Pazarlanabilirlik: Kayıtlı senetler genellikle diğer borçlanma senetlerine göre daha az likittir. İkincil piyasada çok sık işlem görmezler ve kayıtlı tahvillerinizi vadesinden önce satmak istiyorsanız alıcı bulmak zor olabilir.
5. Mezhepler: Kayıtlı senetler genellikle 1.000 ila 1.000.000 ABD Doları veya daha fazla arasında değişen daha büyük banknotlar halinde düzenlenir. Bu, daha küçük yatırımcıların erişimini sınırlayabilir.
Kayıtlı senetler öncelikle kurumsal yatırımcılar, şirketler ve öngörülebilir getiriler ve ihraç eden şirket tarafından yönetilen kredi riski ile sabit gelirli yatırımlar arayan yüksek net değere sahip bireyler için uygundur. Kayıtlı senetlere yatırım yapmadan önce, yatırımın içerdiği risk düzeyini anlamak için ihraççının mali durumunu ve kredibilitesini değerlendirmek önemlidir.