Sağlık Hizmetleri için Kalıcı Vekaletname :Bir kişinin, sağlık görevlisi veya vekili olarak bilinen başka bir kişiyi, tıbbi kararları verecek durumda olmadığı takdirde kendisi adına tıbbi kararlar vermesi için görevlendirmesine izin verir.
Yaşama İradesi veya İlerleme Yönergesi :Bir bireyin, iş göremezlik durumunda yaşamı sürdürme tedbirlerine veya özel müdahalelere ilişkin tercihleri gibi tıbbi tedaviye yönelik isteklerini ve talimatlarını özetleyen yazılı bir belge.
Yasal Formlar :Birçok eyalet, bireylerin tercihlerini belgelemek için kullanabilecekleri, hem kalıcı vekaletname hem de yaşam vasiyeti için standart formlar sağlar.
Gereksinimler ve Prosedürler :İleri Yönerge kanunları, gerekiyorsa şahitlik ve noter tasdiki de dahil olmak üzere ileri yönergelerin oluşturulması, iletilmesi ve uygulanmasına ilişkin prosedür ve gereklilikleri belirtir.
Fesih veya İptal Hakkı :Bireyler, karar verme ehliyetine sahip oldukları sürece, verdikleri ön direktifleri her zaman geri çekme veya geri alma hakkına sahiptirler.
Ehliyetsiz Kişilerin Korunması :İleri Direktif yasaları, engelli bireylerin istek ve tercihlerine saygı gösterilmesini ve onurlandırılmasını sağlamayı amaçlayarak, tıp uzmanlarına ve sağlık kurumlarına, bireylerin ifade ettiği arzularla tutarlı bakım sağlama konusunda rehberlik eder.
Uyum :Sağlık hizmeti sağlayıcıları ve kurumları, ilgili Gelişmiş Direktif kanununun gerekliliklerini karşılayan ileri direktiflere yasal olarak uymakla yükümlüdür.
Gelişmiş Yönerge kanunlarının eyaletten eyalete farklılık gösterdiğini unutmamak önemlidir; bu nedenle bireyler, kendi yargı bölgelerinde geçerli olan belirli yasalara ve gerekliliklere başvurmalıdır. Ayrıca kişinin isteklerinin açıkça anlaşıldığından ve uygun şekilde belgelendiğinden emin olmak için yaşam sonu ve sağlık hizmeti kararlarının sağlık uzmanları, aile üyeleri ve hukuk danışmanlarıyla görüşülmesi de tavsiye edilir.