1. Klinik Hemşirelik :Hemşireliğin en geniş alanıdır ve hastanelerde, kliniklerde ve diğer sağlık bakım ortamlarında doğrudan hasta bakımını içerir. Klinik hemşireleri her yaş ve durumdaki hastalarla çalışarak değerlendirme, tanı, tedavi ve hasta eğitimi dahil olmak üzere çeşitli hemşirelik hizmetleri sunar.
2. Halk Sağlığı Hemşireliği :Halk sağlığı hemşireleri, sağlığın geliştirilmesi ve hastalıkların önlenmesi amacıyla toplum sağlığı kurum ve kuruluşlarında çalışır. Sağlık taramaları yapar, aşı sağlar ve bireyleri ve toplulukları sağlıkla ilgili konularda eğitirler. Halk sağlığı hemşireleri ayrıca evsizler, yaşlılar ve sigortasız gibi savunmasız nüfuslarla da çalışır.
3. Okul Hemşireliği :Okul hemşireleri okullarda öğrencilere sağlık hizmeti sunmak için çalışır. Sağlık taramaları yaparlar, ilk yardım sağlarlar ve kronik durumları yönetirler. Okul hemşireleri ayrıca öğrencilere sağlık ve beslenme konusunda eğitim verir ve sağlıklı bir okul ortamını teşvik etmek için öğretmenler ve ebeveynlerle birlikte çalışır.
4. Pediatri Hemşireliği :Pediatri hemşireleri yeni doğanlardan ergenlere kadar her yaştan çocukla ilgilenir. Hastanelerde, kliniklerde ve diğer sağlık hizmeti ortamlarında çalışarak değerlendirme, teşhis, tedavi ve hasta eğitimi dahil olmak üzere çeşitli hemşirelik hizmetleri sunarlar. Pediatri hemşirelerinin çocuk gelişimi ve çocukların benzersiz sağlık ihtiyaçları konusunda güçlü bir anlayışa sahip olmaları gerekir.
5. Geriatri Hemşireliği :Geriatri hemşireleri yaşlı yetişkinlerle ilgilenir. Hastanelerde, kliniklerde, bakım evlerinde ve diğer uzun süreli bakım tesislerinde çalışırlar. Geriatri hemşireleri değerlendirme, tanı, tedavi ve hasta eğitimi dahil olmak üzere çeşitli hemşirelik hizmetleri sunar. Geriatri hemşirelerinin yaşlanma süreci ve yaşlı yetişkinlerin benzersiz sağlık ihtiyaçları konusunda güçlü bir anlayışa sahip olmaları gerekir.
6. Ruh Sağlığı Hemşireliği :Ruh sağlığı hemşireleri ruhsal hastalığı olan bireylerle çalışır. Hastanelerde, kliniklerde ve toplum ruh sağlığı merkezlerinde çalışırlar. Ruh sağlığı hemşireleri değerlendirme, tanı, tedavi ve hasta eğitimi dahil olmak üzere çeşitli hemşirelik hizmetleri sunar. Ruh sağlığı hemşirelerinin ruh sağlığı ve ruhsal hastalığı olan bireylerin kendine özgü ihtiyaçları konusunda güçlü bir anlayışa sahip olmaları gerekir.
7. Adli Hemşirelik :Adli hemşireler yaralanmaları, istismarı ve ölümü araştırmak ve belgelemek için kolluk kuvvetleri ve hukuk sistemiyle birlikte çalışır. Hastanelerde, kliniklerde ve morglarda çalışıyorlar. Adli hemşireler kanıt toplama, belgeleme ve tanıklık dahil olmak üzere çeşitli hemşirelik hizmetleri sunar. Adli hemşirelerin hukuk sistemi ve suç ve travma mağdurlarının benzersiz ihtiyaçları hakkında güçlü bir anlayışa sahip olmaları gerekir.
8. Uçuş Hemşireliği :Uçuş hemşireleri hava taşımacılığı sırasında hastalara kritik bakım sağlar. Hava ambulans hizmetlerinde, hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında çalışırlar. Uçuş hemşirelerinin yoğun bakım hemşireliği ve hareket halindeki bir uçakta bakım sağlamanın kendine özgü zorlukları konusunda güçlü bir anlayışa sahip olmaları gerekir.
9. Seyahat Hemşireliği :Seyahat hemşireleri ülke çapındaki hastanelerde, kliniklerde ve diğer sağlık hizmeti ortamlarında geçici olarak çalışır. Değerlendirme, teşhis, tedavi ve hasta eğitimi dahil olmak üzere çeşitli hemşirelik hizmetleri sağlarlar. Seyahat hemşireleri uyarlanabilir olmalı ve çeşitli ortamlarda çalışmaya istekli olmalıdır.