1. Genel Refahı Artırma :Bireylere bir bütün olarak davranmak, fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal ve ruhsal faktörlerin birbiriyle bağlantılı olduğunu ve genel refahı etkilediğini kabul eder. Hemşirelik asistanları, bir sakinin benzersiz bakış açılarını, tercihlerini ve deneyimlerini anlayarak, çok yönlü sağlık ve sağlıklı yaşamı teşvik ederek, yaşamlarının çeşitli yönlerini ele alan bakımı özel olarak uyarlayabilir.
2. Bireysel İhtiyaçların Karşılanması :Her sakinin farklı geçmişleri, inançları, değerleri ve bakım gereksinimleri vardır. Bütünsel bakım, bu bireysel ihtiyaçları ve tercihleri kabul ederek kişiselleştirilmiş ve şefkatli bakım planlarına yol açar.
3. Onuru ve Saygıyı Korumak :Hemşire asistanları, bireyin genel refahını göz önünde bulundurarak her hastaya onurlu ve saygılı davranır. Her kişinin özerkliği, mahremiyeti ve bağımsızlığı korunur, duygusal ve psikolojik sağlık artar.
4. Tükenmişliği Önlemek :Yalnızca bozukluklara ve engellere odaklanmak hemşire asistanları için duygusal açıdan yorucu olabilir. Bütünsel bakım, sakinlerle daha anlamlı ilişkiler kurmalarına olanak tanıyarak iş tatmini sağlar ve tükenmişliği önler.
5. Terapötik İlişkileri Geliştirme :Gerçek anlayış ve şefkat, hemşire asistanları ve asistanlar arasında güçlü, terapötik ilişkiler kurar. Bu bağlarla gerekli bakım ve müdahaleler yapıldığında daha etkili ve olumlu sonuçlar elde edilir.
6. Yaşam Kalitesini Artırma :Bir kişinin sağlık ve refahının tüm yönleriyle ele alınması, sakinin memnuniyetinin, mutluluğunun ve daha yüksek yaşam kalitesinin artmasına yol açar.