|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık Endüstrisi | Hastaneler
Sağlığı ve Hastalıkları

3 Hastanelerin elde ettiği gelir kaynakları nelerdir?

Hastanelerin gelir elde etmek için kullandığı çeşitli gelir akışları vardır. Belirli gelir kaynakları sağlık sistemi ve bölgeye göre değişiklik gösterse de bazı yaygın gelir kaynakları şunlardır:

1. Hasta Hizmetleri:

- Hasta bakımı:Bu, hastalara sağlanan konsültasyonlar, ameliyatlar, tedaviler ve teşhis prosedürleri gibi tıbbi hizmetlerden elde edilen gelirleri içerir.

- Hastaneye yatırma:Hastaneler, hastalar kabul edildiğinde ve tıbbi bakım için bir gece kaldıklarında gelir elde ederler. Oda fiyatları, hemşirelik hizmetleri ve diğer hasta bakım masrafları genellikle hastanede kalış sırasında tahsil edilir.

2. Sigorta Geri Ödemesi:

- Özel sigorta:Birçok hastanın tıbbi masraflarının bir kısmını veya tamamını karşılayan özel sağlık sigortası vardır. Hastaneler, sigortalı hastalara verilen hizmetlerin karşılığında sigorta şirketlerinden geri ödeme almaktadır.

- Devlet sigortası:Medicare ve Medicaid gibi devlet destekli sağlık sigortası programları uygun bireyleri teminat altına alır ve hastaneler bu hastalara sağlanan hizmetler için geri ödeme alır.

3. Devlet Hibeleri ve Sözleşmeleri:

- Hastaneler, araştırma, tıp eğitimi ve toplum sağlığı programları gibi çeşitli amaçlarla devlet kurumlarından hibe ve finansman alabilir.

- Gaziler İşleri Bakanlığı (VA) aracılığıyla gazilere tıbbi hizmet sağlamak veya belirli sağlık hizmetleri için belirlenmiş bir tesis olarak hizmet vermek gibi devlet kurumlarıyla yapılan sözleşmeler de gelir getirebilir.

4. Ayakta Tedavi Hizmetleri:

- Hastaneler genellikle klinikler, günübirlik ameliyatlar ve rehabilitasyon hizmetleri dahil olmak üzere hastaların gece boyunca kabul edilmesine gerek kalmadan gelir elde edebilen ayakta tedavi hizmetleri sunmaktadır.

5. Elektif Ameliyatlar:

- Hastaneler, tıbbi açıdan gerekli olmayan ancak hastaların estetik veya yaşam kalitesi nedeniyle tercih ettiği elektif veya estetik ameliyatlardan gelir elde edebilir.

6. Profesyonel Ücretler:

- Hastaneler, doktorları, cerrahları ve diğer sağlık profesyonelleri tarafından sağlanan hizmetler için mesleki ücret talep edebilir.

7. Görüntüleme ve Laboratuvar Hizmetleri:

- Hastaneler, kendi tesislerinde gerçekleştirilen teşhis amaçlı görüntüleme hizmetlerinden (örn. X-ışınları, MRI'lar, CT taramaları) ve laboratuvar testlerinden gelir elde edebilir.

8. Eczane Hizmetleri:

- Hastanelerde hastalara ilaç dağıtan ve reçete satışlarından ve dağıtım ücretlerinden gelir elde edebilen kurum içi eczaneler bulunabilir.

9. Bağışlar ve Bağış Toplama:

- Bazı hastaneler, operasyonlarını desteklemek ve belirli programları veya araştırma girişimlerini finanse etmek için bireylerden, vakıflardan ve şirketlerden gelen bağışlara güvenmektedir. Bağış toplama etkinlikleri ve kampanyaları hastane gelirine katkıda bulunabilir.

10. Çeşitli Hizmetler:

- Yer veya tesislerin sağlık mesleği mensuplarına veya diğer kuruluşlara kiralanması, hastaneler için kira geliri sağlayabilir.

- Dayanıklı tıbbi ekipman veya reçetesiz satılan ilaçlar gibi tıbbi malzeme veya ürünlerin satışı da gelire katkıda bulunabilir.

Bir hastanenin gelir kaynakları büyüklüğüne, konumuna ve sunulan hizmetlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bazı hastaneler kardiyoloji veya ortopedi gibi belirli uzmanlık alanlarına odaklanabilir ve bu da bu uzmanlık alanlarında daha yüksek gelir elde edilmesini sağlayabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır