|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Vizyon Göz Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

İristeki ayrıntılı çizgiler nelerdir?

Stroma :Stroma irisin en dış tabakasıdır ve gevşek bağ dokusu, kan damarları, sinirler ve melanositler adı verilen pigment hücrelerinden oluşur. . Stroma irise rengini vermekten sorumludur.

Fibröz katman :Fibröz tabaka stromanın altında yer alır ve yoğun bağ dokusundan oluşur. İrisin desteklenmesine ve şeklinin korunmasına yardımcı olur.

Kollajenöz katman :Kollajen tabaka fibröz tabakanın altında yer alır ve kollajen liflerden oluşur. İrisin daha fazla desteklenmesine ve yırtılmasının önlenmesine yardımcı olur.

Epitel :Epitel, irisin en iç tabakasıdır ve tek katlı pigmentli epitel hücrelerinden oluşur. Epitel, irisin hasardan korunmasına yardımcı olur.

Fuchs Kriptleri :Fuchs kriptaları, kök hücreleri içeren epitelyumdaki küçük çöküntülerdir. Bu kök hücreler, iristeki hasarın onarılmasına yardımcı olan yeni epitel hücrelerine farklılaşabilir.

Öğrenci :Gözbebeği, iristeki ışığın göze girmesini sağlayan merkezi açıklıktır. Gözbebeği, gözbebeğinin boyutunu kontrol eden sfinkter gözbebeği kası ile çevrilidir.

İris sfinkteri :İris sfinkter kası, gözbebeğini çevreleyen dairesel bir kastır. Göze giren ışık miktarının azaltılmasına yardımcı olan gözbebeğinin daralmasından sorumludur.

İris dilatörü :İris dilatör kası, irisin arkasında yer alan radyal bir kastır. Göze giren ışık miktarının artmasına yardımcı olan gözbebeğinin genişlemesinden sorumludur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır