* B1 Vitamini (tiamin) :Alkol, tiamin düzeylerini tüketerek yorgunluk, sinirlilik ve kafa karışıklığı gibi semptomlara yol açabilir.
* B6 Vitamini (piridoksin) :B6 Vitamini, metabolizma ve bağışıklık fonksiyonu da dahil olmak üzere bir dizi önemli vücut fonksiyonunda rol oynar. Alkol vücudun B6 vitamini emme yeteneğini azaltabilir.
* B12 Vitamini (kobalamin) :B12 Vitamini kırmızı kan hücresi üretimi ve nörolojik fonksiyon için gereklidir. Alkol B12 vitamininin emilimini engelleyebilir.
* Magnezyum :Magnezyum, kas kasılması ve sinir fonksiyonu da dahil olmak üzere bir dizi önemli vücut fonksiyonunda rol oynayan bir mineraldir. Alkol magnezyum seviyelerini tüketebilir.
* Potasyum :Potasyum sıvı dengesinin ve kas fonksiyonunun korunmasında önemli olan bir mineraldir. Alkol potasyum kaybına neden olabilir.
Diğer takviyeler
* N-asetilsistein (NAC) :NAC, karaciğeri alkolün neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olabilecek bir antioksidandır.
* Deve dikeni :Devedikeni yüzyıllardır karaciğer hastalıklarını tedavi etmek için kullanılan bir bitkidir. Antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip bir dizi bileşik içerir.
* Karahindiba kökü :Karahindiba kökü idrar söktürücü ve karaciğeri koruyucu özelliği olan bir bitkidir. Toksinlerin vücuttan atılmasına ve iltihabın azaltılmasına yardımcı olabilir.
* Yeşil çay :Yeşil çay, vücudun alkolün neden olduğu hasarlardan korunmasına yardımcı olabilecek zengin bir antioksidan kaynağıdır.
* Probiyotikler :Probiyotikler bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek canlı bakterilerdir. Alkol bağırsak bakterilerinin dengesini bozarak bir takım sağlık sorunlarına yol açabilir.
Aldığınız diğer ilaçlarla etkileşime girebileceğinden herhangi bir takviye almadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.