Alkol bunama hafıza , öğrenme ve bilişsel becerileri ile sorunları sonuçları aşırı , uzun süreli alkol tüketiminin neden olduğu bir durumdur . Ayrıca Wernicke -Korsakoff Syndorme olarak bilinen bu durum daha da kötü beslenme alışkanlıkları getirdiği yetersiz beslenme ile şiddetlenir beyin hücre hasarı içerir . Sendromu aslında Wernicke hastalığı, beyin ve omurilik içinde hücre hasarı ile ilgisi yoktur vevücudun diğer alanlarında boyunca bir iki sendromlar . Korsakoff sendromu sinir hücrelerine zarar hafıza , akıl ve bilişsel becerileri ile sorunlara yol veren bir psikoz . Vitamin B - 1 eksiklikler normalde aşırı alkol kullanımı eşlikkötü beslenme alışkanlıkları sonucu olarak mevcut bulunmaktadır.
Fonksiyon
zehirli alkol bunama sonucuetkileri alkol , merkezi sinir sistemi içinde sinir hücreleri üzerinde sahip olduğu etki etmektedir. Bir kezkan dolaşımına emilir , bu etkileribeyin vekaraciğer içinde en belirgindir. Karaciğer sorumlu metabolize alkol olduğu için, fazla tüketimi, karaciğer yetmezliğine yol açabilir . Karaciğer hasarı da alkol beyindeki sahip etkilerine katkıda bulunmaktadır. Kötü beslenme alışkanlıklarına ek olarak , B1 vitamini emmek içinvücudun yeteneğini daha da aşırı içme tarafından engellenmektedir . Bu vitamin sinir hücre sağlığı için gereklidir . Nörotransmitter Uzun bir kişinin içkiyi durduktan sonra kalır kalıcı hasarlara yol açan , aşırı tüketimi sonucu olarak değişmiş halinebeynin içinde işler .
Özellikleri tüketimi durdurulduğunda Alzheimer ve Parkinson hastalıkları neden olduğu dementia bozuklukları farklı olarak, alkol kaynaklı bunama kurtarma mümkündür. Yoksunluk ancak zaten geri dönüşsüz olabilir oluştu oluyor zarar , giderek daha kötüyedurumunu engeller . Hasar belirtileri genellikle yeni şeyler , mantık , kötü karar , ve bazı durumlarda , bir kişinin genel kişilik değişiklikleri oluşabilir sorunları öğrenmek mümkün değil varlıkşeklinde görünür . Karışıklık , hayal kırıklığı ve geçmiş olayları hatırlayarak ile ilgili sorunlar beyin hasarınınen önemli belirtileridir . Aşırı alkol kullanımı belirtiler , bir soru soran bir hikaye anlatıyor , ya da konuşma olmak ister tekrar tekraraynı şeyi söylemekeğilimi görülebilir . Bu durumda ,kişi onlar üzerinde kendilerine birkaç kez tekrar ettik bu tamamen habersizdir.
Etkileri
Kişilik değişiklikleri , iletişim sorunları , oryantasyon bozukluğu , veyetersizlik çözmek günlük sorunlar alkol demansınen sık görülen belirtilerdir . Kişilik değişiklikleri paranoya , yalnız olma korkusu , ruh hali , genel duygusal tepki veya öfke eksikliği içerebilir . İletişim sorunları bir konuşma boyunca takip edememek kullanarak veya kelimeleri bulma , ya da değil zorlukşeklini alabilir . Dezoryantasyon tanıdık insanları tanımak için güçlü olmak , ya da tanıdık yerlerde kaybolmadan değil, zaman takip etmek mümkün olmayan görünebilir . Problem çözme zorluklar , bilinen görevleri yapmak mümkün olmaktan kararlar yapamaz olmak , ya da insanlar ve olaylar arasındaki bağlantıları yapma ile ilgili sorunları değil içerebilir .
Önleme /Çözüm
alkol demanserken aşamalarında bir kişinin tedavisi büyük ölçüde iyileşme şansını artırır. Alkol kullanımı çekimser ve dengeli beslenmeninvücudun işleyişi seviyesini yeniden inşa etmek gereklidir. B1 vitamini takviyesi de beyindeki sinir hücrelerinin yenilenmesi için tavsiye edilir. Hipoksi gibi varolan herhangi bir tıbbi durumlar,tedavi (oksijen dolaşımını azalması) , enfeksiyonlar , depresyon , anemi veya herhangi bir psikiyatrik durumlar , ayrıca bir kişinin iyileşme sürecini iyileştirmek olacaktır . Sonuçta , tedavi yaklaşımlarıhastalığınbelirtileri yönetmek odaklanmak . Henüz itibariyle , özel ilaçlar veya alkol teknikleri demansetkileri tedavi etmek için var . Destek grupları ve tedavi kişilerin gündelik hayata yeniden ayarlamak yardımcı olmak için gereklidir .