1. Herpes Simpleks Virüsü Tip 1 (HSV-1):Bu tip herpes, ağız ve dudak çevresinde uçuklara ve ateş kabarcıklarına neden olan oral herpesten sorumludur.
2. Herpes Simpleks Virüsü Tip 2 (HSV-2):Bu tip herpes, genital bölgedeki cildi ve mukoza zarlarını etkileyen genital herpese neden olur.
3. Varisella-Zoster Virüsü (VZV):Bu virüs su çiçeği ve zona hastalığına neden olur. Suçiçeği, tüm vücuda yayılan küçük, içi sıvı dolu kabarcıklardan oluşan kaşıntılı bir döküntü ile karakterize, yaygın, oldukça bulaşıcı bir çocukluk hastalığıdır. Zona, yaşamın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkan ve vücudun bir tarafında ağrılı döküntülere ve kabarcıklara neden olan VZV'nin yeniden aktivasyonudur.
4. Epstein-Barr Virüsü (EBV):EBV, "öpüşme hastalığı" olarak da bilinen bulaşıcı mononükleoza ("mono") neden olan yaygın bir virüstür. Mono, ateş, boğaz ağrısı, şişmiş lenf düğümleri ve aşırı yorgunluk ile karakterize bulaşıcı bir hastalıktır. EBV ayrıca Burkitt lenfoma ve nazofaringeal karsinom gibi bazı kanserlerin gelişimiyle de ilişkilidir.
5. Sitomegalovirüs (CMV):CMV, sağlıklı bireylerde genellikle hafif semptomlara neden olan veya hiç semptom göstermeyen yaygın bir virüstür. Bununla birlikte, HIV/AIDS hastaları veya organ nakli yapılan kişiler gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde CMV enfeksiyonu şiddetli olabilir. Bu bireylerde CMV zatürre, ensefalit ve görme kaybı gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
6. İnsan Herpesvirüsü 6 (HHV-6):HHV-6, tipik olarak roseola infantum olarak bilinen hafif bir çocukluk hastalığına neden olan yaygın bir virüstür. Roseola, yüksek ateş ve ardından döküntü ile karakterizedir. HHV-6 ayrıca bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha ciddi hastalıklara neden olabilir.
7. İnsan Herpesvirüsü 7 (HHV-7):Bu virüs roseola benzeri semptomlarla ilişkilidir ancak genellikle HHV-6'dan daha az yaygındır.
8. Kaposi Sarkomu ile İlişkili Herpes Virüsü (KSHV):KSHV, cildi, lenf düğümlerini ve iç organları etkileyen bir kanser türü olan Kaposi sarkomu ile ilişkilidir. En çok HIV/AIDS hastaları veya organ nakli yapılan kişiler gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde görülür.
Lütfen bazı kişilerin aynı anda veya hayatlarının farklı zamanlarında birden fazla herpes virüsü enfeksiyonu geçirebileceğini unutmayın.