|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | uçuk
Sağlığı ve Hastalıkları

Uçuk bulaşmış kişiye ikinci yıldan sonra ne olur?

Genellikle yaşamın birinci veya ikinci yılında meydana gelen herpes virüsü ile ilk enfeksiyondan sonra virüs, duyusal sinir ganglionlarında gizli bir enfeksiyon oluşturur. Bu latent aşamada virüs aktif olarak çoğalmamaktadır ve kişi herhangi bir semptom yaşamayabilir. Bununla birlikte, virüs periyodik olarak yeniden etkinleşebilir ve tekrarlayan uçuk veya genital herpes salgınlarına neden olabilir.

Tekrarlayan salgınların sıklığı kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar yaşamları boyunca yalnızca birkaç salgın yaşayabilirken, diğerleri daha sık salgınlar yaşayabilir. Salgınların ciddiyeti de hafif rahatsızlıktan şiddetli ağrı ve su toplamaya kadar değişebilir.

Uçuğun tedavisi yoktur ancak salgınların sıklığını ve şiddetini azaltmaya yardımcı olabilecek tedaviler vardır. Bu tedaviler antiviral ilaçları, topikal merhemleri ve salgınlara neden olabilecek tetikleyicilerden kaçınmak gibi yaşam tarzı değişikliklerini içerir.

Çoğu durumda, herpes enfeksiyonları yaşamı tehdit edici değildir. Ancak bazı durumlarda virüs, ensefalit (beyin iltihabı) veya menenjit (omurilik iltihabı) gibi ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Bu komplikasyonlar, HIV/AIDS veya kanser gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha sık görülür.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır