Salisilik asit, tezgahta satılan topikal bir ilaçtır. Siğili oluşturan keratini parçalayarak çalışır ve sonuçta düşmesine neden olur. Salisilik asit kullanmak için günde iki kez siğil üzerine uygulayın ve üzerini bir bandajla kapatın. Sonuçları görmek için birkaç hafta veya ay boyunca salisilik asit kullanmanız gerekebilir.
2. Donuyor
Dondurma veya kriyoterapi, siğiller için başka bir yaygın tedavi yöntemidir. Bu tedavi, siğilin dondurulması için sıvı nitrojenin kullanılmasını içerir, bu da onun ölmesine ve sonunda düşmesine neden olur. Dondurma genellikle bir doktor veya dermatolog tarafından yapılır.
3. Lazer terapisi
Lazer tedavisi siğiller için daha pahalı bir tedavi seçeneğidir ancak sıklıkla etkilidir. Bu tedavi, siğil dokusunu yok etmek için bir lazer kullanılmasını içerir. Lazer tedavisi genellikle bir dermatolog tarafından yapılır.
4. Cerrahi
Siğiller için cerrahi en invaziv tedavi seçeneğidir, ancak diğer tedavilerin başarısız olması durumunda bazen gerekli olabilir. Cerrahi, siğilin neşter veya başka bir cerrahi aletle çıkarılmasını içerir. Ameliyat genellikle bir doktor veya dermatolog tarafından yapılır.
5. Ev ilaçları
Siğil tedavisinde etkili olduğu söylenen çok sayıda ev ilaçları vardır ancak bunların kullanımını destekleyen hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Bu çarelerden bazıları şunlardır:
* Siğillere elma sirkesi sürmek
* Siğile sarımsak sürmek
* Siğile çay ağacı yağı sürmek
* Siğilin üzerine koli bandı uygulanması
Eğer 5 yılı aşkın süredir sizi rahatsız eden bir siğiliniz varsa tedavi için bir doktora veya dermatoloğa başvurmanız önemlidir.