1. Etkilenen bölgeyi yıkayın :İmpetigo yaralarını ılık su ve yumuşak, kokusuz bir sabunla nazikçe yıkayın. Cildi tahriş edebilecek sert veya antibakteriyel sabunlar kullanmaktan kaçının. Bölgeyi temiz bir havluyla kurulayın. Bu, herhangi bir kabuğun veya akıntının giderilmesine yardımcı olur ve bakterilerin daha fazla yayılmasını önler.
2. Soğuk kompres uygulayın :Etkilenen bölgeye soğuk kompres uygulamak şişliği, kaşıntıyı ve rahatsızlığı azaltabilir. Bir buz küpünü veya bir torba dondurulmuş sebzeyi temiz bir beze sarın ve günde birkaç kez, birkaç dakika boyunca impetigo yaralarının üzerine koyun.
3. Bölgeyi temiz ve kuru tutun :Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için impetigo yaralarını temiz ve kuru tutun. Yaralara dokunmaktan veya çizmekten kaçının ve bandajları düzenli olarak değiştirin.
4. Vazel jölesi kullanın :Vazelin veya başka bir yumuşatıcı, daha fazla enfeksiyona yol açabilecek yaraların kurumasını ve çatlamasını önlemeye yardımcı olabilir. Yaraları yıkayıp kuruttuktan sonra üzerine ince bir tabaka vazelin sürün.
5. Başkalarıyla temastan kaçının :Impetigo bulaşıcıdır ve özellikle çocuklar arasında kolayca yayılabilir. Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için başkalarıyla, özellikle de küçük çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar gibi impetigo gelişme riski daha yüksek olan kişilerle yakın temastan kaçının.
6. İyi hijyen uygulayın :Çocuğunuzda, sık sık ellerin sabun ve suyla yıkanması, havlu veya kişisel eşyaların paylaşılmasından kaçınılması ve başkalarıyla temas halindeyken impetigo yaralarının bandajla kapatılması gibi iyi hijyen uygulamalarını teşvik edin.
Çocuğunuzda impetigo gelişirse bir sağlık uzmanına danışmanız ve önerilen tedavi planına uymanız önemlidir. Yukarıda belirtilen yöntemler, durumun yönetilmesinde bir miktar rahatlama ve yardım sağlasa da, doktor tarafından reçete edilen ilaç kullanımının yerine geçmemelidir.