bir nörolojik bozukluk , rahatsız değiştirebilir veya hatalı ya da yanlış çalışmasına neden iletişimvücudun ağları zarar verebilir . Durumlarda bir dizi , bir nörolojik bozuklukvücudun belirli bir kısmının felç ve hattatüm vücudu kendisi neden olur .
Sınıflaması
bir nörolojik bozukluk birini etkileyebilir veya sinir sistemininçeşitli parçaları . Merkezi sinir sistemi ( beyin , omurilik , beyincik , brainstream ) , (kranial sinirler )periferik sinir sistemi ve bazı parçaları hem de bulunanotonom sinir sistemi ( : Bozuklukları etkilediklerikısmına göre gruplandırılmış olabilir merkezi ve periferik sinir sistemi) . Ayrıca , nörolojik rahatsızlıklar dakan damarları ve kasları dahil olmak üzere tüm etkilenen dokular içerebilir .
Olası Nedenler
Nörolojik bozukluklar geniş bir yelpazede neden olabilir beyin hasarı , omurilik hasarı, diyabet, kalıtsal genetik anormallikler , enfeksiyon ve bağışıklık sistemindeki sorunlar da dahil olmak üzere farklı faktörler . Nörolojik bozukluklar , beyni etkileyen için, birçok mental hastalıklar , aslında , merkezi sinir sisteminin nörolojik bozukluklar olabilir. Bu genellikle ayrı olarak sınıflandırılır iken , nörolojik bozukluğu olan birçok hasta zihinsel özürlü hastalara benzer belirtiler görülebilir
Binbaşı Koşullar
Nörolojik bozukluklar oldukça farklı olabilir .; genellikle tedavi için bir meydan okuma vardır . Büyük nörolojik durumların bazı davranış ya da bilişsel sendromları , başağrısı bozuklukları , epilepsi, travmatik beyin hasarı , nöro-dejeneratif bozukluklar, ovascular hastalığı , uyku bozuklukları , beyin enfeksiyonu , neoplazmaların , beyin tümörleri , hareket bozuklukları , sinir sisteminin demiyelinizan hastalıkları bulunur omurilik bozuklukları, diğerleri arasındakas ve nöromusküler bitişme noktalarının bozuklukları .
ortak Türleri
nörolojik bozuklukların yaygın türlerinden bazıları migren, gerilim tipi baş ağrısı , küme baş ağrısı, , Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı, Huntington hastalığı, Lou Gehrig hastalığı , felç, geçici iskemik atak , serebral palsi, ensefalit, menenjit, miyelit , hemiballismus , tik bozukluğu, Gilles de la Tourette sendromu, multipl skleroz, Guillain -Barre sendromu , kronik inflamatuvar demiyelinizan polinöropati , myelosel , Meningomiyelosel gergin omurilik ve miyopati.