Sinir hasarıvücutta herhangi bir sinir etkileyebilir veşiddeti fonksiyonunun tamamen kaybına kadar geçicisinir sinyallerini durduransinir üzerinde bir baskı değişebilir . Nöropati Derneği sinir hasarı 100'den fazla farklı türleri vardır belirtiyor , ve her biri karıştırmaksinir tarafından tanımlanır . Bu web sitesi ayrıntılı bilgifarklı türde bir listesini içerir . En yaygın biçimi, bacakları ve ayakları etkiler , polinöropati denir. Diyabet sinir hasarı birincil nedeni olduğunu , ancak diğer nedenler otoimmün bozuklukları , tümörler , travma , kalıtım , enfeksiyonlar ve beslenme dengesizlikleri sayılabilir. Doktorlarvakaların yaklaşık yüzde 30 bir nedeni kesin değildir .
Otonom Sinirler
bilinçli düşüncenin bağımsızotonom sinir sistemi kontrol fonksiyonlarısinirler , kan basıncı , vücut sıcaklığı ve sindirim gibi . Otonomik sinirlere hasar düzensiz terleme semptomlarına neden olur ( çok fazla veya çok az ) , kuru göz ve ağız , üzerine baş dönmesi ayakta , kabızlık , sindirim problemleri, egzersiz intoleransı ve mesane disfonksiyonu .
Motor sinirler
Motor sinirlerkaslaraomurilik aracılığıylabeyinden bilgileri göndererek hareketlerini kontrol . Motor sinirleri bozuk olduğunda ,semptomlar seğirmesi , felç , halsizlik ve kas atrofi bulunur .
Duyu Sinirleri
Duyusal sinirlerortamda bilgi almak ve doğru sinyaller göndermek bilgi yorumlanır beyin kadar omurilikte sinirler . Sık sık elektrik gibi , dondurma ya da sıkma olarak tanımlanan karıncalanma, ağrı, uyuşma , kaşıntı ya da yanma , veya olağandışı duyumlar semptomlarında bu sinirler sonuçlara hasar .
Diyabetik Nöropati
Nöropati Derneği göre , tüm nöropati yüzde 30'i diyabet kaynaklanır . Sinir hasarı Bu tür diyabetik nöropati olarak adlandırılır. Yüksek kan şekerisinir liflerinin herhangi bir zarar verebilir , ancakbacaklar ve ayaklar en sık etkilenir . Diyabetik nöropatidört tip çevresel , otonom , proksimal ve fokal bulunmaktadır. Periferik nöropati zarar uyuşma , keskin ağrı , karıncalanma , yanma , denge kaybı , kas zayıflığı ve ciddi ayak sorunlarına yolayaklar , bacaklar , kollar ve eller . Otonom diyabetik nöropati , yukarıda tarif edildiği gibi otonomik fonksiyonları etkiler. Proksimal tip şiddetli ağrı ve sonunda kas güçsüzlüğü nedenkalça ve uyluk etkiler. Odak nöropati diyabetli yaşlı erişkinlerde daha sık görülür . Aniden olur ve genelliklebaş , gövde ya da gözlerinde bir tek sinir içerir .