Potter sendromu, genetik faktörlerin, çevresel etkilerin ve hamilelik sırasındaki anne koşullarının birleşimi nedeniyle ortaya çıkabilir. Bazı vakalarda spesifik bir genetik mutasyon veya kromozomal anormallikten kaynaklanabilirken bazılarında ise annedeki enfeksiyonlar, ilaca maruz kalma veya fetusta böbrek gelişimini etkileyen diğer tıbbi durumlarla ilişkili olabilir.
Gelecekteki gebeliklerde Potter sendromunun tekrarlama riski, altta yatan nedene bağlı olarak değişebilir. Eğer durum belirli bir genetik mutasyona bağlanırsa, özellikle her iki ebeveyn de mutasyonun taşıyıcısıysa, tekrarlama riski daha yüksek olabilir. Bu gibi durumlarda, riski değerlendirmek ve uygun yönlendirmeyi sağlamak için genetik danışmanlık ve test önerilebilir.
Ancak önceki gebeliklerde Potter sendromunun nedeni bilinmiyorsa veya genetik değilse, bu durumdaki üç bebeğe sahip olma şansının genellikle düşük olduğu kabul edilir.
Bireysel koşullara ve tıbbi geçmişe dayalı olarak belirli risk faktörlerini ve tekrarlama olasılığını anlamak için genetikçi veya yüksek riskli gebelik uzmanı gibi bir tıp uzmanına danışmak önemlidir. Riskleri yönetmek ve gelecekteki gebelikleri planlamak için kişiselleştirilmiş danışmanlık ve öneriler sağlayabilirler.