özellikle kullanım ilk haftasında , en az günde bir kez tüpü edin. Herhangi bir şişlik akıntı veya kızarıklık fark ederseniz , hemen doktorunuzu arayın . Günlüktüp etrafındagazlı bez pansuman değiştirin . Alanı sabunlu suyla nemlendirilmiş yumuşak bir bezle günde iki kez bir temizleyin. Doktorunuz özel bir temizleme ürünü önerebilir . O da temizlendikten sonracilde uygulamak için bir antibiyotik krem önerebilir .
2
günde olası kayma içintüp edin . Özellikleilk haftasında ,tüp uzakta onun uygun yerden çekebilir . Bu sızıntıya neden olabilir . Doktorunuztüp kendisi üzerinde bir işaretleyici işaret edecektir . Bu işaretleyici herkesi ile aynı hizada olmalıdır . Tüp kaymış veya tamamen çıktı varsa , en kısa sürede doktorunuzu arayın . O bir gün içinde yapılırsatüpAğız Kanseri Vakfı'na göre , ek ameliyat olmadan değiştirilebilir .
3
Her beslemeden önce sabun ve sıcak suyla ellerinizi iyice yıkayın . Lütfen bakıcıbeslenmesini yönetmek ise , ellerini yıkar emin olun. Eğeryiyecek ölçmek için kullandıklarıkonteyneri yıkayın .
4. Her tıkanmasını önlemek için beslenme sonrası su ilebeslenme tüpü yıkayın
. Eğerbesleme tüpü yoluyla ilaç yönetmek varsa, bunu yaptıktan sonra yıkayın. Doktorunuz kullanmak için suyun belirli bir miktar önerecektir . Besleme işlemi ile aynı şekilde boru içine su yerleştirin. Beslenme tüpü tıkanmış olsun yoksa, su ile yıkayın . Butakunya gidermezse , doktorunuzu arayın . O, yeni cerrahi gerektirmeyen yeni bir beslenme tüpü yerleştirilmesi tavsiye edebilir .
5
her beslenme , su basması ve ilaç uygulaması sırasında dik oturun . Bu zamanlarda yatarken yetersizliğinin neden olabilir . Her beslemeden aşağıdaki bir saat için en az 30 dakika boyunca dik kalır .
6
doktorunuz tarafından önerilenayardadamla mekanizmasını tutun. Damla mekanizmasıbesleme borusu bulunan bir kelepçe olup . Yükseltilmiş ya da daha hızlı veya daha yavaş besleme sağlamak için düşürülebilir üzerine bir kol bulunmaktadır. İdeal olarak, her besleme yaklaşık bir saat sürer . Eğerbesleme oturumu kısaltmak içindamlama mekanizmasını hızlandırmak için çalışırsanız, bulantı , kusma , karın ağrısı , ishal , aspirasyon ve karın şişliği karşılaşabilirsiniz .