|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kulaklar İşitme
Sağlığı ve Hastalıkları

Bağırırken neden kendi kulaklarını incitiyorsun?

İnsan kulağı, fısıltıdan kükremeye kadar çok çeşitli sesleri algılayabilen muhteşem bir organdır. Ama bağırarak aslında kendi kulaklarınızı incitebileceğinizi biliyor muydunuz?

İşleyiş şekli şu şekildedir:Bağırdığınızda ses dalgaları havada ilerleyerek kulak kanalınıza ulaşır. Kulak kanalı, dış kulağı orta kulaktan ayıran ince bir zar olan kulak zarına giden bir tüptür. Ses dalgaları kulak zarına çarptığında titreşir. Bu titreşimler daha sonra orta kulağın kemiklerine iletilir, bunlar da sesi güçlendirerek iç kulağa gönderir.

İç kulak, minik tüy hücreleriyle kaplı spiral şekilli bir organ olan kokleayı içeren karmaşık bir yapıdır. Bu tüy hücreleri, ses titreşimlerini beyne gönderilen elektrik sinyallerine dönüştürmekten sorumludur. Ses çok yüksek olduğunda saç hücrelerine zarar vererek ölmelerine veya daha az hassas olmalarına neden olabilir. Bu hasar işitme kaybına, kulak çınlamasına (kulaklarda çınlama veya uğultu sesi) ve diğer işitme sorunlarına yol açabilir.

Bu yüzden bir dahaki sefere bağırma isteği duyduğunuzda iki kere düşünün! İşitme duyunuza zarar verme riskini almaya değmez.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır