2. Hemoglobin düzeyi :Hemoglobin, kırmızı kan hücrelerinde oksijen taşıyan bir proteindir. Bu test, normal aralıkta olduğundan emin olmak için kanınızdaki hemoglobin miktarını ölçer.
3. Trombosit sayısı :Trombositler kanın pıhtılaşmasından sorumludur. Bu test, normal pıhtılaşma fonksiyonu için yeterli olduğundan emin olmak amacıyla kanınızdaki trombosit sayısını ölçer.
4. Kırmızı kan hücresi sayımı :Bu test kanınızdaki kırmızı kan hücrelerinin sayısını belirler. Kırmızı kan hücresi sayısının normalden düşük olduğu anemi gibi durumların belirlenmesine yardımcı olur.
5. Beyaz kan hücresi sayımı :Beyaz kan hücreleri enfeksiyonlarla savaşmak için gereklidir. Bu test, normal aralıkta olduğundan emin olmak için kanınızdaki beyaz kan hücrelerinin sayısını ölçer.
6. Hematokrit :Bu test, kan hacminin kırmızı kan hücreleri tarafından kaplanan kısmını ölçer. Anemi ve dehidrasyon gibi durumların belirlenmesine yardımcı olur.
7. Ortalama parçacık hacmi (MCV) :MCV, kırmızı kan hücrelerinin ortalama boyutunu ölçer ve anemi ve talasemi gibi durumların tespit edilmesine yardımcı olur.
8. Bulaşıcı hastalıklar :Kan akışının güvenliğini sağlamak amacıyla kan bağışlarında HIV, hepatit B, hepatit C ve frengi gibi çeşitli bulaşıcı hastalıklar açısından tarama yapılır.
9. Karaciğer enzimleri :Alanin aminotransferaz (ALT) ve aspartat aminotransferaz (AST) gibi karaciğer enzimleri, karaciğer fonksiyonunu değerlendirmek için test edilebilir.
10. Kan kimyası :Bu, kandaki elektrolitlerin (sodyum, potasyum, klorür, bikarbonat) ve diğer önemli kimyasal bileşenlerin test edilmesini içerir.
11. Hemoglobin elektroforezi :Bu test bazen orak hücreli anemiyle ilişkili olanlar gibi anormal hemoglobin varyantlarını tanımlamak için yapılır.