|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | jinekolojik Bozukluklar
Sağlığı ve Hastalıkları

Bir ay boyunca kahverengimsi akıntınızın nedeni düşük mü?

Bir ay boyunca kahverengimsi bir akıntının olması mümkün değildir. Kahverengimsi akıntı genellikle adetin ilk günlerinde veya yumurtlamanın bir sonucu olarak ortaya çıkar ve birkaç günden fazla sürmemelidir. Bir aydan uzun süredir kahverengimsi akıntı yaşıyorsanız sebebini belirlemek için bir doktora görünmeniz önemlidir. Menstruasyon dışında meydana gelen kahverengimsi akıntının birkaç olası nedeni şunlardır:

1. Yerleşme kanaması: Bu tür kanama, döllenmiş bir yumurtanın rahim duvarına yerleşmesiyle meydana gelir. Yumurtlamadan 6 ila 12 gün sonra ortaya çıkabilir ve genellikle yalnızca birkaç gün sürer.

2. Yumurtalık kistleri: Yumurtalık kistleri, yumurtalıkların üzerinde oluşabilecek sıvıyla dolu keselerdir. Kahverengimsi akıntı da dahil olmak üzere düzensiz kanama ve akıntıya neden olabilirler.

3. Rahim miyomları: Rahim miyomları rahimde meydana gelebilecek kanserli olmayan büyümelerdir. Kahverengimsi akıntı da dahil olmak üzere ağır kanamaya, ağrıya ve akıntıya neden olabilirler.

4. Ektopik gebelik: Döllenmiş bir yumurta, fallop tüpleri gibi uterusun dışına implante edildiğinde ektopik gebelik meydana gelir. Kahverengimsi akıntı da dahil olmak üzere kanama ve akıntıya neden olabilir.

5. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE): Klamidya veya bel soğukluğu gibi cinsel yolla bulaşan bazı enfeksiyonlar, kahverengimsi akıntı da dahil olmak üzere anormal kanama ve akıntıya neden olabilir.

6. Düşük yapma Bazı durumlarda erken gebelik kaybı, birkaç gün boyunca kahverengimsi bir akıntıyla başlayıp daha ağır bir akıntıya dönüşebilir.

7. Doğum sonrası kanama: Doğumdan sonra kadınlar birkaç hafta sürebilen uzun süreli bir kanama yaşayabilirler. Bu kanamanın rengi kırmızıdan kahverengiye kadar değişebilir ve genellikle başlangıçta daha yoğundur ve zamanla yavaş yavaş azalır.

9. Menopoz Kadınlar menopoza yaklaştıkça hormonal değişiklikler düzensiz kanamaya ve kahverengimsi akıntı da dahil olmak üzere akıntıya neden olabilir.

10. Bazı İlaçlar Hormonal kontraseptifler veya antikoagülanlar gibi bazı ilaçlar, kahverengimsi akıntı da dahil olmak üzere düzensiz kanama ve akıntıya neden olabilir.

Kahverengimsi akıntınızın kesin nedenini belirlemek için bir doktora görünmeniz önemlidir; özellikle de ağrı, ateş veya ağır kanama gibi başka semptomlar da eşlik ediyorsa.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]