ketoasidoz olur . Bu komplikasyon da diyabetik koma veya DKA denir . Ketoasidoz , genellikle tip 1 şeker hastalığı olan bir kişide ortaya çıkar. Tip 1 diyabet vücut hiç insülinhastalıktır. Ağız kuruluğu , susama,idrar ve kanda keton düzeyi yüksek olarak ketoasidoz belirtileri . Semptomlar göz ardı edilir ise , konfüzyon , kusma ve bilinç ve nefes darlığı kaybı gibi daha belirtiler ortaya çıkar . Bu noktada ,tek tedavi derhal tıbbi yardım talep etmektir . Hastanede, IV sıvılar tatbik edilecektir .
Amputasyonlar
Hiperglisemi sinir hasarına yol açabilir . Hasarlı sinirlerin belirtilerikollar, eller , ayaklar, bacaklar ve ayak parmaklarında his kaybı vardır . Buna ek olarak , kontrolsüz kan şekeri düzeyleribağışıklık sistemi fonksiyonunu bozabilir . Bu bozulma küçük kesikler enfekte olmasına neden olabilir . Bir kişi sinir hasar var ve günlükekstremiteler kontrol etmezse , ampütasyonlar olabilir .
Kalp Hastalığı
diyabet için bir kişinin riskini artıracak olsa kalp hastalığı, tedavi edilmezse hiperglisemi hastalığı olan yol açabilir. Örneğin, kontrolsüz kan şekeri düzeyleri , kan yağlar trigliserid ve kolesterol artırabilir . Ayrıca , hipergliseminin dokulara kan akışı tıkanıklık riskini artırabilir. Hiperglisemi aynı zamanda yüksek kan basıncına neden olabilir .
Körlük
Zamanla , hiperglisemi sıvıretinanın arkasında birikmesine neden olabilir . Başka bir komplikasyon retinopati denir. Bukan damarlarına zarar verebilir . Gemiler ışık veyaretina hissedebiliyorumgözünkısmınakan kaynağı. Böylece, retinopati körlüğe neden olabilir .
Böbrek Hastalığı
Normalde ,böbrekler toksinler ve atıkkanı kurtulmak . Böbrek damarlarının hiperglisemi etkilenen Ancak , böbrek fonksiyonları azaltabilir. Böbrek hastalığı ve hiperglisemi ileböbreklerin kan damarları düzgün çalışmaz . Bu nedenle,toksinler ve atık bir kişinin vücudunda kalır . Diyaliz veya böbrek naklihastalığı için tedavi olabilir .