* Hipertiroidizm: Tiroid bezinin çok fazla tiroid hormonu ürettiği bir durum. Bu, kalp atış hızının artmasına, kilo kaybına, sinirliliğe ve kaygıya yol açabilir.
* Parkinson hastalığı: Beynin hareketi kontrol eden kısmını etkileyen nörodejeneratif bir bozukluk. Bu, titremeye, sertliğe ve denge ve koordinasyonda zorluğa yol açabilir.
* Huntington hastalığı: Beynin hareketi ve bilişi kontrol eden kısmını etkileyen nörodejeneratif bir bozukluk. Bu durum koreye (istemsiz hareketler), demansa ve psikiyatrik sorunlara yol açabilir.
Çok az hareket
* Hipotiroidizm: Tiroid bezinin yeterli miktarda tiroid hormonu üretmediği bir durumdur. Bu durum yorgunluğa, kilo alımına, kabızlığa ve depresyona yol açabilir.
* Miyastenia gravis: Sinirler ve kaslar arasındaki iletişimi etkileyen nöromüsküler bir bozukluktur. Bu kas güçsüzlüğüne ve yorgunluğa neden olabilir.
* Multipl skleroz: Merkezi sinir sistemini etkileyen nörodejeneratif bir bozukluk. Bu, kas zayıflığına, yorgunluğa ve denge ve koordinasyon zorluğuna yol açabilir.