Proton tedavisi nasıl çalışır? . Fotonlar prostattümörü ışın tedavisi için mıknatıslar ile vücut içinde kumanda edilir . Bu tümör ile temas olduğunda protonlardan pozitif enerji salınır. Bu nedenle çevreleyen sağlıklı dokular etkilenen değildir ve herhangi bir yan etkilere az bulunmaktadır. Buhekimtümöre protonların yüksek dozlarda teslim sağlar .
Proton tedavisi beş ortalama yedi hafta süren bir işlemdir. Tedavi sayısı , hastanın bireysel durum ve prostat kanseri aşamasının bağlı olacaktır. Gerçek proton terapi süreci sadece bir dakika alıyor , kısa bir tedavi yöntemidir. Tedavi öncesi ve sonrası Birleştirilen hazırlık süresi 15-20 dakikadır. Hasta, tedavi sırasında kullanacağı kişiselleştirilmiş hareketsiz tutma cihazı için takılmıştır . Hekimgerçek tedaviye başlamadan öncehastanın tümöruygun uyum belirlemek için x - ışınları alacak . Bu işlem , her tedaviden önce yapılır .
Yan Etkileri
Bu ağrısız bir işlemdir vehasta herhangi bir rahatsızlık hissetmemeniz gerekir . Hasta proton tedavisi ile aynı anda kemoterapi azalıyorsa yan etkileri daha yoğun olabilir . Bir hasta deneyimleri yan etkileri genellikle hafif ve geçici ise . Büyük bir alanı tedavisinde daha ciddi yan etkiler ortaya çıkabilir . Proton tedavisinin
Yan etkiler erken veya daha sonra ortaya çıkabilir . Erken yan etkisi ameliyat sonrası doğrudan oluşabilir ve bir kaç hafta içinde gitti . Bu yan etkiler saç dökülmesi , ağrı vetedavi edilen bölgede şişme. Diğerleri güçlüğü, yemek sindirerek , idrar ve yutma içerebilir . Proton tedavi sonrası ani bir baş ağrısı da yaygındır .
Geç yan etkiler daha kalıcı ama çok nadiren oluşur . Proton terapi sona erdikten sonra bu yan etkiler aylar veya yıllar sonra ortaya edecektir . Bu yan etkiler beyin , omurilik , akciğerler , eklemler , böbrek , kolon veya rektum etkileyebilir . Bunlar kısırlık , lenfödem veya sekonder kansere neden olabilir . Bu erken veya geç yan etkileri yaşarsanız doktorunuza danışmanız önemlidir .