Çoğulcu cehalet: Bu, bireylerin yanlışlıkla başka kimsenin müdahale etmediğine inanması ve kolektif bir eylemsizliğe yol açması durumunda ortaya çıkar.
Sorumluluğun dağıtılması: Birden fazla kişinin mevcut olması durumunda, harekete geçme sorumluluğu dağılmış hissedilebilir, bu da tek bir kişinin müdahale etme olasılığını azaltır.
Sonuçlardan korkmak: Müdahale, failin misilleme yapması veya müdahale eden açısından olumsuz sosyal sonuçlar gibi potansiyel riskler taşıyabilir.
Sosyal normlar :Hakim kültürel ve toplumsal normlar müdahaleyi caydırabilir veya bireysel eylem yerine uyumu ön planda tutabilir.
Beceri eksikliği: Bireyler, bir durumu nasıl hafifletecekleri veya yardım sağlayacakları gibi etkili bir şekilde müdahale etme bilgi veya becerisine sahip olmayabilir.
Seyirci müdahalesi sorununun zorbalık, cinsel taciz ve saldırı gibi çeşitli sosyal zarar türlerini anlama ve ele alma konusunda önemli sonuçları vardır. Bireysel sorumluluğu teşvik etme, müdahale stratejileri geliştirme ve zararlı davranışlar karşısında eylemi teşvik eden ve kolaylaştıran destekleyici sosyal ortamları teşvik etme ihtiyacını vurgulamaktadır.