|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Enfeksiyon Hastalıkları
Sağlığı ve Hastalıkları

Kızıl ateş nedir?

Kızıl hastalığı, döküntüye, yüksek ateşe ve boğaz ağrısına neden olan bakteriyel bir enfeksiyondur. Streptococcus pyogenes veya A grubu streptokok (GAS) adı verilen bakterilerden kaynaklanır.

Kızıl en sık 2 ila 8 yaş arasındaki çocuklarda görülür ancak yetişkinleri de etkileyebilir. Kış ve ilkbahar aylarında daha sık görülür.

Kızıl hastalığının belirtileri şunlardır:

* Yüksek ateş (38C ve üzeri)

* Boğaz ağrısı

* Döküntü

* Baş ağrısı

* Bulantı ve kusma

* Karın ağrısı

*İştah kaybı

Döküntü tipik olarak diğer semptomların başlamasından 1-2 gün sonra ortaya çıkar. Zımpara kağıdı gibi hissettiren ince, kırmızı bir döküntüdür. Genellikle göğüs ve karın bölgesinde başlar ve daha sonra vücudun geri kalanına yayılır. Kızarıklık 7 güne kadar sürebilir.

Kızıl hastalığı genellikle hastaneye yatmayı gerektirmeyen hafif bir hastalıktır. Ancak zatürre, menenjit ve sepsis gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Kızıl hastalığının tedavisi tipik olarak penisilin veya eritromisin gibi antibiyotikleri içerir. Bu antibiyotikler kızıl ateşe neden olan bakterileri öldürmede etkilidir. Kendinizi daha iyi hissetmeye başlasanız bile, doktorunuzun önerdiği süre boyunca antibiyotikleri almanız önemlidir. Bu, enfeksiyonun geri dönmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

Doktorunuz belirtilerinizi hafifletmeye yardımcı olması için antibiyotiklerin yanı sıra ibuprofen veya parasetamol gibi ağrı kesiciler de önerebilir.

Sizde veya çocuğunuzda kızıl hastalığı olabileceğini düşünüyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünmeniz önemlidir. Erken teşhis ve tedavi ciddi komplikasyonları önlemeye yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır